Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Preşedintele Putin s-ar putea ascunde într-unul dintre cele mai mari mistere ale Moscovei: oraşul subteran „Metroul 2”


La nevoie, președintele rus, Vladimir Putin s-ar putea ascunde într-un buncăr secret aflat sub străzile Moscovei – o relicvă din timpul „războiului rece”. Metroul 2 este un oraș-subteran gigantic, plin de tuneluri și buncăre, care se află sub Moscova. Detractorii, exploratorii urbani și spusele unor ruși de rang înalt au dezvăluit existenţa acestui oraş-subteran. Oficial nu s-a recunoscut nimic.

Metroul 2 este numele acestei rețele subterane secrete, construită în timpul războiului rece de către Uniunea Sovietică. Se spune că se află la aproximativ 50 de metri de sub străzile Piața Roșie, şi se desfășoară în paralel cu metroul oraşului, de circa 330 de km lungime. Se presupune că dictatorul sovietic Iosif Stalin a fost cel care a demarat proiectul secret, ce a fost supervizat de către KGB. Tot aceleaşi zvonuri spun că Metroul 2 leagă Kremlinul de sediul FSB, de aeroportul Vnukovo-2 și de un oraș subteran aflat la Ramenki.

Autoritățile militare americane au fost convinse de existenţa Metroului 2, încât în 1991 au realizat o hartă provizorie a acestui oraş subteran secret. Raportul Departamentului Apărării spunea printre altele: „Sovieticii au construit în adâncime, facilităţi subterane atât în ​​Moscova, cât și în afara orașului. Aceste facilități sunt interconectate printr-o rețea de linii de metrou, care oferă un mijloc rapid și sigur de evacuare a elitei”.

În plus, se estimează că Metroul 2 ar avea spații de a adăposti până la 10.000 de oameni, până la adâncimi de 300 de metri. Totuşi, existența Metroului 2 nu a fost încă dovedită, fiind unul dintre cele mai mari mistere ale Moscovei.

Oleg Gordievski, cel care a trecut de la KGB la MI6, a făcut referire la existența Metroului 2 într-un interviu din 1985. El a spus: „Încă nu știţi secretul principal al KGB: un imens oraș subteran, o întreagă rețea de comunicații. Dar ei nu vă vor arăta acest lucru”.

Unii exploratori urbani au susținut că au descoperit părți ale Metroului 2, însă existența sa nu a fost încă dovedită. Astfel, s-a reuşit să se descopere un tunel de metrou, numit D6, după distrugerea hotelului Rossiya din apropierea Kremlinului. Însă, agenții FSB au apărut în zonă şi le-au „tăiat elanul”. Se spune că oamenii au murit în mod misterios în timp ce încercau să găsească Metroul 2, fiind împușcați de FSB.

Orașul subteran Ramenki – un complex masiv de buncăre lângă Universitatea de Stat din Moscova – se spune că este conectat la Metroul 2. Oricare ar fi adevărul, acesta este unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Moscovei.

Foto: prelucrare proprie