Pământul gol: Există o civilizație cu propriul Soare, aflată sub noi?


Mulți experți, teoreticieni și cercetători au dezbătut ce se află în centrul planetei noastre. Există pământul gol, pe care îl locuiește o civilizație cu propriul Soare? Încă din secolul al XVIII-lea, comunitatea științifică a dezbătut posibilitatea existenței unui regat necunoscut numit „Pământul interior”.

În urma publicării unor fotografii realizate de satelitul ESSA-7 în anii 70, a fost dezvăluită o gaură mare unde trebuie să fi fost Polul Nord. După ce au fost publicate imaginile, a început controversa. Oamenii de știință şi cercetătorii independenți au dezbătut existența acestei găuri perfect circulare în Arctica. Ray Palmer, ufolog și editor al revistei „Flying Saucers”, a spus că fotografiile respective au demonstrat teoriile despre existența civilizațiilor subterane și avansate.

Având în vedere de jurnalul exploratorului polar, amiralul Richard E. Byrd, dovezile „Pământului gol” sunt şi mai convingătoare. Amiralul Richard E. Byrd, de la Marina SUA, a fost un distins aviator și explorator polar care a zburat peste Polul Nord la 9 mai 1926 și a condus numeroase expediții în Antarctica, inclusiv un zbor peste Polul Sud pe 29 noiembrie 1929. Între 1946 și 1947, el și echipa sa au desfășurat o operațiune la scară largă numită „High Jump” în timpul căreia a descoperit și cartografiat 1.390.000 km² din teritoriul arctic, în timpul căruia el ar fi descoperit o lume interioară fascinantă (citiţi articolul „Jurnalul amiralului Byrd: dovada supremă că Pământul este gol şi locuibil?”). Pentru mulți, această poveste a provocat un mare impact și a ridicat un val de teorii despre existența Pământului gol.

După experiențele lui Byrd, au fost publicate multe articole și cărți legate de subiect. Ca cele scrise de Amadeo. În cartea lui Giannini – „Lumile dincolo de poli”, se afirmă că exploratorul nu a zburat doar deasupra Arcticii, ci el fusese capabil să acceseze centrul Pământului printr-una dintre numeroasele găuri. Până în decembrie 1959, în revista lui Ray Palmer a fost publicată o teorie care se referă la cartea lui Giannini și la Pământul gol. Succesul său răsunător a arătat că mii de oameni au crezut în teorie. Potrivit lui Palmer și Giannini, amiralul Byrd a transmis prin radio că sub zăpadă erau zone de pământ, vegetație, munți, lacuri, râuri, păduri și un animal ciudat asemănător unui mamut.

Încă din secolul al XIV-lea, cel care a descoperit cometa Halley, astronomul regal englez Edmund Halley, a propus teoria teoriei Pământului gol. El credea că interiorul Pământului era împărțit în 3 conuri centrate, în care se găsea o lavă topită care servea drept soare interior. Această teorie a fost susținută de însuși Newton. Leonard Euler, un geniu al matematicii din secolul al XVIII-lea, a susținut și el teoria Pământului gol. El a mai spus că la polii globului erau două deschideri care serveau drept intrări.

În afară de nenumăratele ipoteze științifice, ideea Pământului gol a servit ca muză pentru o varietate de artiști și scriitori. „Călătoria în centrul Pământului” a lui Jules Verne, din 1864, este una dintre cele mai cunoscute lucrări care vorbește despre asta.

În prezent continuă cercetările pentru a descoperi ce se ascunde sub mantaua Pământului. Un proiect condus de fosta URSS în 1965 a constat în săparea unei fântâni adânci de 15 kilometri. Rezultatele acestui studiu nu au fost dezvăluite public, dar se crede că voci umane și animale ar fi fost auzite prin microfoane ultrasensibile.

Cu toate acestea, știința ne spune că la fiecare 30 de metri, temperatura crește cu un grad. Dacă acest lucru este adevărat, centrul Pământului ar trebui să ajungă la aproape 220.000 de grade Celsius. Acest lucru ar face ca centrul planetei să fie mult mai fierbinte decât Soarele, a cărui crustă ajunge la 6.000 de grade Celsius.


Lasă un comentariu