Manipularea Hoolywood-ului de către francmasonerie: idei false în „Îngeri şi demoni”

  •  
  •  
  •  
  •  

ingeri si demoni 2De ce se expun societăţile secrete cunoaşterii publicului larg?

În ultimii ani, un nou trend a apărut la Hollywood: în centrul acţiunii filmelor se află diverse societăţi secrete. Unii ar putea găsi acest lucru ca fiind destul de surprinzător, din moment ce societăţile secrete ar trebui să rămână…secrete. Ca să nu mai vorbim de faptul că mulţi oameni implicaţi în industria filmului chiar fac parte din aceste organizaţii.

În urmă cu o decadă, filmele despre francmasonerie sau Illuminati erau o raritate. Dar în ultimii ani a avut o schimbare majoră; simbolurile secrete ale acestor societăţi secrete sunt afişate pe marele ecran şi chiar este explicată o parte din istoria lor. Care ar fi scopul pentru care ar face acest lucru? Mulţi dintre oameni, nici nu erau conştienţi de existenţa lor…oare nu mai constituie secretul o cerinţă pentru supravieţuirea lor?

Oculta mondială ne oferă doar ce vor ei să cunoaştem

Una din posibilele explicaţii ar fi aceea că societăţile secrete şi-au schimbat în ultima perioadă strategiile de comunicare. Intrarea în era digitală, unde oricine poate publica materiale (documentare, DVD-uri, site-uri web etc.) despre aceste organizaţii, face imposibilă menţinerea secretului. Informaţii care în trecut abia puteau fi găsite în câteva cărţi rare, pot fi găsite acum foarte uşor pe Google. S-au relatat cazuri de masoni care erau chiar uimiţi de gradul de cunoştinţe deţinute de „profani”. De aceea, din moment ce trecerea în era digitală e ireversibilă, ordinele oculte şi-au adaptat strategia la acest nou context. Iar strategia lor sună în felul următor: „Dacă ei vor trebui să ştie despre noi, atunci noi le vom spune ce trebuie să ştie”.

Francmasoneria manipulează filmele cu informaţii false

Prin intermediul Hollywood-ului şi al cărţilor de succes gen „Codul lui da Vinci”, lumea societăţilor secrete este prezentată publicului larg, dar cu o singură MARE CONDIŢIE: ni se înfăţişează doar o imagine distorsionată şi romantică a societăţilor secrete. Ne este prezentată o „cunoaştere mistică” a organizaţiilor oculte, în care apar simboluri fascinante, căutări de comori şi aventuri exotice. Telespectatorii chiar vor crede că vor învăţa lucruri adevărate despre francmasonerie sau Illuminati, şi astfel vor ieşi de la film cu un sentiment de uimire, fascinaţie şi admiraţie. Totuşi, toate aceste lucruri se bazează pe fapte prezentate total distorsionat, pe explicaţii dubioase şi pe basme de adormit copiii. Telespectatorul, după vizionarea unui asemenea film, va avea un sentiment pozitiv faţă de aceste societăţi secrete şi va fi mai puţin înclinat să creadă teoriile conspiraţioniste legate de ei.

Pentru a demonstra cele afirmate de mai sus, să luăm la analizat blockbusterul hollywoodian „Îngeri şi demoni”, apărut în anul 2009.

Minciunile din „Îngeri şi demoni”

ingeri si demoni 1Acest film se bazează pe romanul omonim a lui Dan Brown şi se concentrează pe Illuminati şi războiul ei împotriva Bisericii Catolice. Eroul umblă prin toată Roma pentru a salva Vaticanul de o mega-bombă, pusă de către agenţii Illuminati, ce urma să explodeze la miezul nopţii. Dan Brown ne face să credem că toate informaţiile din cartea sa sunt reale…dar de fapt, ele nu sunt aşa.

La începutul filmului, Robert Langdon (interpretat de Tom Hanks) face câteva afirmaţii despre Illuminati. Iată câteva din afirmaţii:

a) „Illuminati a fost creată de Galileo Galilei, ca răspuns la refuzul Bisericii la teoria sa heliocentrică”

Adevărul e altul: Illuminati a fost fondat la 1 mai 1776 de Adam Weishaupt, profesor la o Universitate din Bavaria. Galileo Galilei a murit în 1642, aşa că e o diferenţă de cel puţin 130 de ani în adevărul istoric. Asocierea numelui lui Galilei cu cel al organizaţiei Illuminati e o încercare de a asocia numele strălucitului savant cu această societate secretă.

b) „Iluminati n-a devenit violentă înainte de secolul al XVII-lea”

De fapt, această organizaţie n-a fost niciodată violentă, acţiunile sale bazându-se pe tehnici de infiltrare şi subversiune.

c) „Illuminati a fost un grup de oameni de ştiinţă, fizicieni şi astronomi, care erau dedicaţi adevărului ştiinţific, şi nu învăţăturilor greşite ale Bisericii. Vaticanului n-a privit cu ochi buni acest lucru, şi a început să-i vâneze şi să-i ucidă”

Încă o afirmaţie total falsă. Illuminati n-a fost creată niciodată din oameni de ştiinţă, care să se dedice cunoaşterii avansate. Filmul prezintă eronat ideea că această societate secretă ar fi o contrapondere la cerinţa creştinismului de „credinţă oarbă”, interesând-o doar cunoaşterea avansată. Astfel, această organizaţie este percepută într-o manieră pozitivă. Dar se ştie că adevăratul scop al Illuminati este instituirea unei „noi ordini mondiale”. Putem citi din manifestul lui Weishaupt, la înfiinţarea sectei Illuminati:

„Obiectivul organizaţiei este:
– distrugerea creştinismului şi a guvernelor monarhice;
– distrugerea naţiunilor, cu scopul creării unui internaţionalism universal;
– abolirea familiei prin orice mijloace;
– suprimarea drepturilor de proprietate şi moştenire”

Illuminati, secta creată de Weishaupt în 1776, a fost dizolvat la câţiva ani după crearea sa. Dar totuşi, cercetătorii au descoperit faptul că acesată organizaţie s-a integrat cu succes în francmasoneria modernă. Cei de la conducerea Illuminati şi-au dat seama că lojile masonice reprezintă platforma ideală pentru propagarea idealurilor lor. În concluzie, Illuminati, n-a fost niciodată creată de oamenii de ştiinţă dedicaţi adevărului ştiinţific. Organizaţia n-a fost interesată decât de dominarea lumii, în propriul folos al membrilor săi.

„Illuminati e o organizaţie bună”…aşa vor ei să credem…

ingeri si demoni 3Opera lui Dan Brown a fost concentrată pe societăţile secrete. Există un motiv important pentru care el are sprijinul total al Hollywood-ului: opera sa serveşte pe deplin planului de dezinformare.

În acest film, Illuminati ameninţă Vaticanul să distrugă Biserica prin lumină. „Lumina” se referă la explozia unei bombe anti-materie, dar semnificaţia sa ascunsă este cea de „propagandă, îndoctrinare”. Din acest punct de vedere, filmul este ca o bombă împotriva Vaticanului. Telespectatorii care urmăresc această peliculă sunt martorii unor simboluri şi ritualuri desacralizate ale catolicismului. Astfel, de exemplu, candidaţii la funcţia de papă sunt ţinuţi în cuşti ca animalele, unul din ei fiind crucificat şi ars în interiorul bisericii, mormântul defunctului papă este deschis, înfăţişându-se chipul său brutal deformat etc.

Toate aceste scene au o semnificaţie simbolică puternică, afectând adânc conştiinţa privitorilor. Aura sfântă şi divină de deasupra Vaticanului e înlocuită de morţi sinistre, distrugere şi corupţie. În finalul filmului, privitorii află că Illuminati nici nu există de fapt în interiorul Bisericii Catolice, că Biserica este toată coruptă şi că membrii ei sunt gata să facă orice crimă pentru obţinerea puterii. Astfel, ideea cu care rămâne un telespectator este aceea că Illuminati e o organizaţie bună, răsărită ca dintr-un basm, al căror membri sunt dedicaţi ştiinţei.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu