Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

În 1990, în deșertul Oregon (SUA) a apărut de nicăieri un simbol uriaș hindus – Sri Yantra – de 23 de km lungime. Mulţi spun că n-a fost mâna omului acolo…


Sri Yantra este o formă de diagramă sacră (yantra) folosită în tantrismul hinduist. Ea constă din trei părți concentrice:
1.Figura internă cu 9 triunghiuri de diverse mărimi, care se intersectează și înconjoară un punct central numit bindu. Cele 4 triunghiuri cu vârful în sus reprezintă principiul masculin și pe zeul Shiva cu energia în ascensiune. Cele 5 triunghiuri cu vârful în jos reprezintă principiul feminin Shakti – energia divină descendentă. Triunghiurile ar crea așadar un cuplu de contrarii (similar conceptului taoist yin și yang) unite prin bindu, dar reflectă, de fapt, o realitate mai profundă a unității divine. Cele 9 triunghiuri se întretaie și dau naștere la 43 triunghiuri mici într-o rețea simbolică a întregului Cosmos sau într-o matrice simbolică a creației.
2. Când se merge spre exterior se poate vedea că triunghiurile sunt înconjurate de 2 cercuri concentrice ca niște flori de lotus cu 8 petale, și respectiv, cu 16 petale
3. Un pătrat simbolizând Pământul și care se aseamănă cu un templu pătrat cu 4 porți (una pe fiecare latură).

Pe 10 august 1990, Bill Miller, un pilot în Garda Națională Aeriană din Idaho (SUA), a observat o Sri Yantra imensă pe albia uscată a unui lac în timp ce zbura deasupra lui, în statul Oregon. Formațiunea masivă era „gravată” la 7 cm adâncime în suprafață. Interesant e faptul că, cu aproximativ 30 de minute înainte ca Miller să observe pentru prima dată yantra, aceasta nu exista în zonă.

Nici unul dintre ceilalți piloți ai Gărzii Naționale din Idaho (care se antrenau în mod regulat pe acest coridor), nu a observat vreo activitate neobișnuită în acea zonă. Simbolul a apărut pur și simplu în acea dimineață. Nu exista nicio posibilitate ca vreunul dintre ceilalți piloți să fi ratat o formațiune atât de proeminentă în curs de realizare.

Uriașul simbol Sri Yantra găsit în albia uscată a lacului din Oregon avea 23 de kilometri lungime și era gravat la 7,5 cm adâncime în suprafață. Nu existau urme de anvelope sau vreun semn care să sugereze că vreun om a făcut-o.

Potrivit oficialilor, acest Sri Yantra a apărut în mod supranatural. Acest lucru se întâmpla în anii 1990, când tehnologia nu era atât de avansată încât aşa ceva atât de uriaș să poată fi gravat fără a lăsa urme de intervenţie.

După ce Bill Miller a raportat observația, știrea a fost ascunsă publicului de către autorități timp de 30 de zile. Știrea a ajuns în mass-media americană pe 12 septembrie 1990, când postul de televiziune Boise a difuzat pentru prima dată povestea. De îndată ce povestea a fost difuzată, gliful a fost rapid identificat ca fiind simbolul antic hindus Sri Yantra, fiind identic ca formă și proporție și în proprietățile sale geometrice. Până pe 14 septembrie 1990, povestea a fost preluată de agenţia de ştiri Associated Press. Designul unui Sri Yantra are un grad mare de complexitate și un nivel de simetrie care îngreunează recrearea sa chiar și pe hârtie, ca să nu mai vorbim de o reproducere enormă a acestuia pe albia uscată a unui lac. Prin urmare, au existat multe speculații că simbolul nu a fost creat de mâna omului.

Foarte interesant e faptul că forma acestui masiv Sri Yantra din Oregon nu putea fi descifrată stând pe pământ. De fapt, forma avea sens doar atunci când era privită de la o înălțime de câteva mii de metri deasupra.

Doi cercetători OZN, Don Newman și Alan Decker, au vizitat situl în dimineața zilei de 15 septembrie 1990 și au raportat că nicio urmă de urme de anvelope sau urme de picioare nu era vizibile în apropierea locului, chiar dacă propria lor maşină a lăsat semne în crusta tare a suprafeței unde se găsea formațiunea.

Dr. James Deardorff, profesor de cercetare emerit la Departamentul de Științe Atmosferice al Universității de Stat din Oregon, precum şi alţi cercetători, au aprofundat subiectul care a apărut în revista britanică „UFO” nr.3/1991, sub titlul „Un simbol în deșertul Oregon”. Dr. Deardorff a scris că guvernul nu a fost în măsură să ofere o explicație rezonabilă publicului cu privire la modul în care un simbol de o dimensiune atât de mare şi-a făcut apariția într-o zonă patrulată constant de către forţele militare aeriene.

La aproximativ 40 de zile de la apariţia poveştii în spaţiul public, un grup de 4 persoane, în frunte cu Bill Witherspoon, a susținut că ei s-ar fi aflat în spatele pictogramei, folosind un plug de grădină peste albia lacului. Domnul Witherspoon a susţinut că ar fi folosit frânghii pentru a se asigura că liniile sunt drepte și unghiurile perfecte. Dr. Deardorff a replicat spunând că povestea a fost inventată și că a fost împinsă în faţă de autorităţi, în efortul său de a găsi o explicaţie, din moment ce nu s-a dorit să se alimenteze credința că totul ar fi avut o origine inexplicabilă.

Bill Witherspoon a fost intervievat de ziare. Foarte repede a devenit evident că explicațiile lui erau lipsite de credibilitate. Cea mai neconvingătoare parte a poveștii sale a fost afirmația sa că un plug de grădină, o frânghie și un plan al formațiunii au fost suficiente echipamente pentru a crea un imens simbol vizibil doar din aer. Oricum, interviul său e plin de neconcordanțe…