Misterioasa legătură a lui Tesla cu extratereştrii. Chiar a comunicat savantul cu fiinţe inteligente de pe alte planete?


Unul dintre cei mai renumiți inventatori din istorie trebuie să fie cu siguranță inginerul sârbo-american Nikola Tesla. Contribuțiile sale la știință și tehnologie sunt incomensurabile, el dezvoltând o serie de dispozitive electrice și mecanice, precum motorul de inducție a curentului alternativ, dispozitivele de imagistică cu raze X şi altele. Tesla a fost cu mult înaintea timpului său și, de asemenea, a prezis multe dintre inovațiile tehnologice pe care le considerăm astăzi de la sine înțeles, cum ar fi smartphone-urile și comunicațiile fără fir, iar până la moartea sa în 1943, Tesla deținea peste o mie de brevete de tot felul, inclusiv sisteme de automatizare la distanță, fulgere artificiale şi multe altele.

Având în vedere toate aceste lucruri, multe poveşti și conspirații au gravitat în jurul lui Nikola Tesla, ca de exemplu presupusa participare a sa la experimentul Philadelphia, invenția mașinii de mișcare perpetuă, crearea unei arme cu raze mortale numită „raza morții” şi altele. Printre aceste conspiraţii amintim şi presupusa legătura a lui Tesla cu inteligenţe extraterestre.

Această teorie a conspiraţiei afirmă că inventatorul ar fi fost contactat de extratereștri care l-au ajutat de-a lungul timpului. Însă, această teorie nu este lipsită de bază. Într-un articol pentru „Collier’s Weekly” din 1901, Tesla avea să susțină că ascultase comunicări extraterestre la laboratorul său din Colorado Springs, în 1899. Astfel, într-o noapte, Tesla a testat o antenă radio unică concepută pentru a monitoriza furtunile, afirmând că ar fi interceptat comunicații ale fiinţelor inteligente extraterestre.

Tesla specula că extratereștrii erau probabil de pe Marte, și a devenit obsedat de perfecţionarea în continuare a tehnologiei sale, astfel încât să poată comunica în continuare cu aceste entități: „Am întâlnit în timpul experimentelor mele cu telegrafia fără fir un fenomen uimitor. Cel mai izbitor dintre toate este interceptarea de semnale despre care cred că provin din spațiul de dincolo de planeta noastră. Cred că este posibil ca aceste semnale să fi fost trimise de locuitorii altor planete către locuitorii Pământului”.

Totul a stârnit destul de multă emoție la acea vreme, apărând în mass-media numeroase articole asupra acestui lucru. Chiar şi rivalul lui Tesla, Thomas Edison, a fost fascinat de ideea de a folosi tehnologia radio în scopul comunicării cu extratereștrii de pe Marte.

Tesla a inventat noi turnuri de antene și echipamente speciale, în scopul continuării sesiunilor sale de ascultare a extratereștrilor și părea că împinge ca această tehnologie să fie utilizată pentru ceea ce el vedea drept „o nouă frontieră pentru umanitate”. El şi-a exprimat în mod clar această idee:

„Într-o zi urechea mea a prins ceea ce păreau a fi semnale regulate. Știam că nu ar fi putut fi produse pe Pământ. Ideea lui Marconi de a comunica cu celelalte planete este cea mai fascinantă idee din ziua de astăzi. Pentru a asigura succesul, un grup de oameni de știință competenți ar trebui să fie organizat pentru a studia toate planurile posibile (…) Cu siguranță, unele planete nu sunt locuite, dar altele sunt, și printre acestea trebuie să existe viață în toate condițiile și fazele dezvoltării. Personal, îmi bazez credința că tulburările electrice planetare slabe pe care le-am descoperit în vara anului 1899, conform investigațiilor mele nu ar fi putut proveni de pe Soare, Lună sau Venus. Studiile ulterioare mi-au arătat că ele trebuie să fi fost emise de pe Marte. Toate îndoielile în acest sens vor fi în curând risipite”.

Interesant este faptul că Tesla a renunțat brusc la experimentele sale din acest domeniu, generând teorii ale conspirației că el ar fi fost redus la tăcere de cei care nu doreau ca aceste cunoștințe să fie cunoscute. Multe dintre scrierile și jurnalele sale au fost confiscate de FBI după moartea sa. Tesla a devenit aproape legendar, cu nenumărate povești ciudate cu privire la persoana sa, aşa că nu ar trebui să ne mai mire pretenţiile sale că ar fi intrat în contact cu extratereştrii.

Este perfect fezabilă ideea că Tesla a captat nişte semnale anormale din spațiul cosmic, care e posibil să nu fi fost generate de extratereştri, ci să fi avut o origine naturală…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock