Un miliardar rus a murit „accidental” în Londra… A fost implicată Mafia rusă?


Imagine: prelucrare proprie

Atunci când citeşti pe Internet sau afli de la televizor despre moartea unui miliardar rus, nu poţi să nu te gândeşti la o „teorie a conspiraţiei”, mai ales când această moarte survine „accidental”. Este şi cazul lui Dmitri Obreteţki, un miliardar rus stabilit în Marea Britanie, care a fost ucis într-un accident rutier, în timp ce îşi plimba câinele, la sfârşitul lunii noiembrie 2019. Poliţia britanică a confirmat că bogătaşul a murit în urma unui incident petrecut în Oxshott (un sat în apropiere de Londra), în care 3 vehicule au fost implicate în accidentul rutier.

Familia miliardarului a spus că bărbatul era „liniştit şi retras”, iar un prieten al bogătaşului a declarat că „ţinând cont de faptul că oamenii din Londra conduc foarte prudent, nu exclud faptul că a fost lovit intenţionat de o maşină”.

Obreteţki era distribuitorul oficial pentru Mars, Nestle, Procter & Gamble în Rusia, dar de mai mulţi ani se mutase împreună cu familia la Londra.

Acum… de ce credeţi că mulţi milionari şi miliardari ruşi preferă să se mute din Rusia în străinătate? De teama mafiei ruseşti, cea mai puternică mafie din lume. De fapt, există mai multe fracţiuni ale acestei mafii, care şi-au vârât tentaculele adânc în justiţie, politică, administraţie şi economie. Pentru ca în Rusia să devii bogat, trebuie să te aliezi cu o fracţiune a mafiei, pentru a avea „spatele asigurat”. Dacă refuzi, n-ai nicio şansă să supravieţuieşti.

Şi îndrăznesc o teorie a conspiraţiei în cazul morţii lui Dmitri Obreteţki: mă îndoiesc că a fost vorba de un accident, ci mai degrabă de o reglare de conturi în cadrul luptei pentru putere în cadrul mafiei ruseşti.