Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Avertismentul final al lui George Orwell către omenire! Ce ne spune autorul celebru al romanului distopic „1984”?


Autorul celebrului roman distopic „1984”, George Orwell a oferit omenirii următorul avertisment final:

„Ceva de genul 1984 s-ar putea întâmpla cu adevărat. Aceasta este direcția în care se îndreaptă lumea în prezent.

În lumea noastră, nu vor exista emoții în afară de frică, furie, triumf și înjosire de sine. Instinctul sexual va fi eradicat. Se va aboli orgasmul. Nu va exista loialitate decât loialitatea față de partid. Dar întotdeauna va exista intoxicarea puterii. Întotdeauna în fiecare moment va exista fiorul victoriei.

Senzația de a călca în picioare un inamic neputincios. Dacă doriți o imagine a viitorului, imaginați-vă o cizmă peste o față umană pentru totdeauna. Morala care trebuie trasă din această situație periculoasă de coșmar este una simplă. Nu lăsa să se întâmple. Depinde de tine”.

Romanul distopic „1984” al lui George Orwell prezintă un sistem totalitar evoluat, în care autoritătile sunt motivate de setea de putere, se impun prin frică și sunt interesate în mod deosebit de controlul tuturor trăirilor afective. În varianta extremă de opresiune din roman, orice trăire personală devine un afront, inclusiv dragostea între membrii unei familii, între iubiți, prietenia dintre oameni, compasiunea, etc.


Lasă un comentariu