Prima „Împărăţie a Soarelui”: a existat un continent prăbuşit în Oceanul Pacific acum 13.000 de ani? Dezvăluirea a 125 de tăbliţe budiste


Articolul de faţă se bazează pe o informaţie apărută într-o revistă românească – „Arhivele Olteniei” – în anul 1925. Mi s-a părut extrem de interesantă şi, deşi am mai vorbit pe acest site de presupusul continent Mu, ce ar fi existat odată în zona Oceanului Pacific, nu ar fi rău să prezint un punct de vedere de acum aproape 100 de ani. Iată ştirea (am extras câteva fragmente din ea şi am corectat în limba română modernă, nepăstrând cuvintele originale):

* După o corespondență a lui „Daily Express” din New York, un ofițer englez, colonelul James Churchward, anunță că a reușit să descifreze și sa citească cu ajutorul mai multor savanți budiști inscripțiile gravate pe cele 125 tablete descoperite de domnia sa în India. Din citirea lor, reiese că leagănul omenirii ar fi fost într-un continent tropical cunoscut sub numele de Mu și care s-a scufundat în adâncimile oceanului acum 13.000 de ani. Aici ar fi fost prima împărăție a Soarelui, aici ar fi fost paradisul terestru acum 50.000 de ani.

* Civilizația ar fi fost foarte înaintată. Se pare că locuitorii acestui continent au cunoscut până şi cele mai moderne invenții ale noastre. Astfel, se spune în tablete că armatele puteau fi transportate cu mașini aeriene. Aceste vehicule, care puteau transporta câte 20 de oameni, ar fi fost acționate de motoare extrem de simple, care utilizau ceea ce noi căutăm încă, forțele proprii ale naturii. Praful de pușcă și armele de foc le erau cunoscute. Dar, după două cutremure catastrofale dintre care ultimul acum 13.000 de ani, continentul Mu dispăru în fundul Oceanului Pacific, cu toți locuitorii și cu toate orașele sale grandioase și minunatele lor palate.

* Cauza cutremurelor este explicată în mod interesant: continentul se sprijinea pe mări subterane pline de gaze. Erupțiile vulcanice producând explozia lor, continentul se prăbuși, nerămânând la suprafața apelor decât părțile ce se sprijineau pe o bază solidă. Unele din acestea s-ar mai vedea și azi și ar fi insulele Hawaii, Insula Paştelui și altele. Locuitorii refugiați pe aceste piscuri, lipsiți de toate, se întoarseră curând la barbarie și la canibalism.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock