Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Arheologie interzisă: camerele şi tunelurile ascunse sub Marele Sfinx din Egipt sunt ţinute la secret de autorităţi

  •  
  •  
  •  
  •  

blankExistă într-adevăr „Arheologia interzisă” sau acesta este doar un alt concept evidențiat de conspiraționişti pentru a evidenţia că arheologii nu prezintă toate descoperirile lor publicului? Unii ar spune că sunt doar prostii, dar a existat un număr mare de descoperiri „acoperite” care sugerează altfel.

Mai mulți autori indică faptul că nu toate descoperirile au fost făcute publice atunci când este vorba de explorarea vechilor situri și monumente. Din păcate, acest lucru se poate spune când vorbim despre Marele Sfinx din Giza sau mai bine zis când vorbim despre întregul platou din Giza (Egipt).

Un număr mare de studii au fost efectuate de diferite instituții și arheologi care au demonstrat că există multe secrete „nepublicate” sub platoul Giza. Astfel, sub piramidele maiestuoase din Egipt și sub marele Sfinx găsim o serie de cavități și camere care au rămas în mister de ani întregi. Se spune că aceste camere dețin răspunsuri care ne-ar putea ajuta să înțelegem cum s-au dezvoltat civilizațiile antice în trecut și cât de avansate erau ele cu adevărat.

Marele Sfinx din Giza este interesant din mai multe motive. În primul rând, el deține recordul ca fiind cea mai mare statuie monolită de pe suprafața planetei și este, de asemenea, una dintre cele mai misterioase statui antice descoperite vreodată pe Pământ. Nu avem nicio idee de ce a fost construit, cine l-a construit, cum a fost construit și care este adevăratul scop al lui. De fapt, nu avem aproape nicio informație despre Sfinx.

Am învățat mai multe despre Sfinx în 1987, când oamenii de știință de la Universitatea Waseda (Tokyo), sub conducerea lui Sakuji Yoshimura, au efectuat o sondare electromagnetică cu ultrasunete a piramidei Khufu și a Sfinxului. Ei au descoperit ceva incredibil: mai multe cavități și tuneluri sub Giza.

blank

Dar unde conduc aceste cavități și tuneluri? Ce este în interiorul lor? Cine le-a construit? Și care a fost scopul lor exact? Aceste răspunsuri rămân o enigmă, deoarece multe informații despre Sfinx sunt necunoscute.

În timp ce mulți credeau că Sfinxul este solid în interior, experții din Japonia au găsit altceva. Oamenii de știință de la Universitatea Waseda au descoperit că la sud de Sfinx există părți goale şi cavități cuprinse între 2 și 3 metri lungime. Mai mult, ei au descoperit și un tunel care se extinde sub monumentul antic. În plus, cercetătorii de la Tokyo au descoperit că există cavități goale chiar în fața labelor Sfinxului.

Deci, dacă aceste cavități şi tunele există, de ce nu le-am explorat mai detaliat? În 1991, cercetătorii au efectuat un alt studiu al Sfinxului. Ei au confirmat descoperirile făcute în 1987 de cercetătorii de la Universitatea Waseda. Thomas Dobecki și John Anthony West au explorat regiunea din jurul Sfinxului folosind refracția seismică, tomografia de refracție și reflecția seismică. Ei au descoperit cavități subterane în fața labei din stânga față și spate.

Datele științifice menționate mai sus pot fi coroborate și cu o serie de imagini – unele dintre ele extrem de vechi – care arată fără îndoială că există intrări și tuneluri care conduc sub Sfinx.

 

Scriitorii Graham Hancock și Robert Bauval afirmă că guvernul egiptean împreună cu arheologii americani au blocat orice investigație în jurul și / sau sub Marele Sfinx, împiedicând pe oricine să localizeze cavitățile subterane. Este cu adevărat interzisă arheologia? Sau suntem doar neinteresați?


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu