Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Cel mai periculos şi criminal mafiot din lume, Semion Mogilevici, “profesorul inteligent”

632

blankFoarte interesant articolul din 2004, scris de JR Nyquist, şi care a apărut pe site-ul financialsense.com. În el se vorbeşte despre poate cel mai periculos mafiot aflat în viaţă şi care trăieşte, fără probleme, la Moscova, fără ca nimeni să-l deranjeze. Este vorba de Semion Mogilevici, cunocut sub numele de “Profesorul inteligent”, fiind unul dintre cei mai inteligenţi infractori / criminali din lume.

Mogilevici este, de asemenea, şi foarte periculos. Când jurnalistul Robert Friedman a scris despre cariera lui Mogilevici într-o carte intitulată “Mafia roșie”, s-a spus că Mogilevici a pus la bătaie suma de 100.000 de dolari pe capul lui Friedman. Potrivit lui Friedman, “sute de pagini FBI, documente ale serviciilor secrete britanice și israeliene îl descriu pe Mogilevici ca pe o figură malefică, care a devenit o amenințare gravă la adresa stabilității Israelului, a Europei de Est și a Americii de Nord”. Potrivit celor mai apropiați asociați, Mogilevici are angajați cu doctoratul luat, şi a reuşit să penetreze numeroase bănci, industrii militare și de apărare din mai multe țări, controlând fluxul de contrabandă prin Aeroportul Internațional Sheremetyevo din Moscova. Friedman afirmă: “Este protejat de o rețea de relații cu ofițeri de rang înalt ai serviciilor de securitate, cu oameni de afaceri și cu politicieni”.

Mogilevici, care s-a născut în 1946 în orașul Kiev, se spune că este cetățean al Rusiei, al Ucrainei, al Israelului și al Ungariei. El a fost educat în Uniunea Sovietică, iar profesorii lui au crezut că va deveni un foarte bun profesor. În anii 80, în timpul începutului destrămării imperiului sovietic, Mogilevici a fost un om-cheie al celui mai mare şi mai puternic sindicat al crimei din Rusia, Solntsevskaya Bratva. Când a părăsit Rusia pentru Israel în 1990, Mogilevici era deja milionar, construindu-şi averea printr-o mulţime de infracţiuni. De exemplu, el a fost acuzat în 2003 de Procuratura din Pennsylvania de 43 de capete de spălare de bani, fraudă cu valori mobiliare şi altele, producând un prejudiciu în valoare de 150 de milioane de dolari.

Potrivit lui Friedman, locotenenții lui Mogilevici sunt instruiți în operațiuni de informații și contrasupraveghere, fiind experți în compromiterea serviciilor de securitate occidentale. Organizația lui Mogilevici se ocupă de trafic de arme, spălarea banilor, şantaj, prostituție, trafic de droguri și înfăptuirea de crime la comandă.

Numărul din octombrie 2001 al revistei rusești “Top Secret”, bazat pe surse din serviciile de securitate ale Rusiei, susținea că există o legătură între teroristul Osama bin Laden (bănuit pentru evenimentele 9/11 din New York) și mafia rusă. Conform articolului din revista “Black September”, șeful celui mai mare și mai periculos sindicat al crimei ruse, Semyon Mogilevici, s-a întâlnit cu asociații bin Laden în Marbella, Spania.

Actualmente, Mogilevici locuieşte liniştit în Moscova, fiind în relaţii bune cu actualul preşedinte rus, Vladimir Putin, care îi acordă protecţie. El a fost arestat în Rusia în anul 2008, dar eliberat în anul 2009. A făcut o înţelegere secretă cu puterea de la Moscova?

Orgoni Crystal