Întreaga zonă a piramidelor egiptene a supravieţuit unei catastrofe străvechi, dar autorităţile încearcă să ascundă acest lucru


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free) + prelucrare proprie

Cunoscută în arabă drept „piramida falsă”, Piramida Maidum pare de la bun început ca fiind una ciudată. Lângă piramidă se află o mastaba aparținând unui nobil necunoscut. O mastaba este un tip de mormânt din piatră egiptean antic. Un tunel îngust ce porneşte din această mastaba duce la o deschidere mai spațioasă, unde găsim ceea ce egiptologii susțin că este cel mai vechi sarcofag de granit roșu din lume.

Examinând terenurile deșertului din apropierea piramidei, se poate observa nisipul negru care decorează întreaga zonă, ca niște bucăți strălucitoare care au supraviețuit unei catastrofe străvechi. Zona este acoperită cu silex de culoare neagră; o inspecție mai atentă arată că acestea sunt înnegrite în partea de sus, dar când sunt răsturnate, partea de jos are o culoare diferită.

Piramida Maidum nu este singurul loc care pare ca a rezistat la o explozie. Există o crăpătură uriașă în piatra solidă a Piramidei Roșii. Ar fi fost nevoie de o forță uriașă pentru a sparge roca solidă. Există, de asemenea, o crăpătură în camera subterană a Marii Piramide, și mai există una în Marea Galerie, lângă intrarea în camera regelui, precum și arsuri chimice care pătează pereții Piramidei Roșii.

Fotografii vechi ale Camera regelui din Marea Piramidă arată piatra neagră, dar după ce camera a fost curățată și restaurată, pereții sunt din granit roz. Sarcofagul de granit are un colț spart, iar peretele de lângă el are o crăpătură uriașă. Există dovezi că acolo a avut loc o forță mare sau o explozie. Departamentul Egiptean de Antichități șterge dovezile sub pretextul restaurării?

Timp de mii de ani, piramidele și Sfinxul au stat ca santinele în deșertul deschis. Cu toate acestea, în zilele noastre, un zid de 30 de km, înalt de aproape 5 metri, a fost instalat în jurul enormului sit arheologic al Podișului Giza. Vizitatorii celebrelor piramide din Giza vor găsi aproximativ o sută de paznici înarmați care patrulează noaptea prin piramide, iar cererile pentru a efectua cercetări academice la fața locului, deși iniţial par a fi luate în considerare, sunt aproape toate refuzate în mod obișnuit. Spre deosebire de vremuri trecute, turiştilor li se interzice acum să facă fotografii în Muzeul Egiptean. Monumentele Egiptului fac parte din patrimoniul mondial. Accesul cercetătorilor științifici legitimi este restricționat sistematic. Acest lucru indică faptul că există ceva ce nu doresc ca publicul să știe.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Un comentariu la „Întreaga zonă a piramidelor egiptene a supravieţuit unei catastrofe străvechi, dar autorităţile încearcă să ascundă acest lucru”

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock