În 1953, un om de știință a prezis că un bărbat intitulat „Elon” va conduce oamenii pe Marte și se va încorona „împărat marțian”. Să fie Elon Musk?


În 2021, cel mai bogat om al lumii, Elon Musk, CEO-ul și fondatorul SpaceX şi Tesla, a spus că în 2024 oamenii vor pune piciorul pe planeta Marte. Miliardarul crede că singura modalitate de a salva viitorul umanității este colonizarea spațiului. „Dacă facem viața multiplanetară, poate veni o zi în care unele plante și animale vor muri pe Pământ, dar sunt încă în viață pe Marte”, a scris Musk pe Twitter la mijlocul lunii aprilie 2021.

Ceea ce Musk probabil nu știa era că destinul lui era deja pecetluit. Nu în stele, ci pe hârtie. În 1953, a fost publicată o carte care a prezis planurile unui „Elon” pentru a duce oamenii pe Marte. Pe 30 decembrie 2020, Musk a citat pe Twitter o replică populară din „Tânărul Frankenstein”: „Destin, destin. Nu pot scăpa de ăsta”.

În ciuda originii sale fictive, citatul se referă, de fapt, la idei despre predestinare, în care viața fiecărui om este deja predeterminată, fie de design divin, fie de genetică. Citarea acestui lucru pe Twitter a dus la o revelație surprinzătoare; un utilizator de Twitter, Toby Li, i-a răspuns: „Vorbind despre destin, știai de cartea lui Von Braun din 1953 – „Mars Project” care face referire la o persoană pe nume Elon care ar aduce oamenii la Marte?”

Cartea la care se referă este „Mars Project: A Technical Tale”, scrisă de Wernher von Braun, un inginer aerospațial și arhitect spațial de origine germană. Von Braun a fost figura principală în dezvoltarea tehnologiei de rachete în Germania nazistă și, mai târziu, a fost un pionier al tehnologiei spațiale de rachete în Statele Unite. Între 20 și 30 de ani, Von Braun a lucrat la programul de dezvoltare de rachete al Germaniei naziste. După război, s-a mutat în secret în SUA împreună cu alți aproximativ 1.600 de oameni de știință, ingineri și tehnicieni germani, ca parte a unui program secret de informații american numit „Operațiunea Paperclip”.

Cartea lui Von Braun nu este un eseu standard; acolo se folosește o narațiune pentru a explica cititorului obișnuit cum ar putea arăta o călătorie pe Marte în timpul războiului rece.

Problema este că explicația utilizatorului Toby Li nu este complet exactă. În cartea sa, Von Braun nu spune că o persoană pe nume Elon ar conduce omenirea pe Marte, ci mai degrabă că numele liderului ar fi „Elon”. Acest lucru a fost clarificat de un alt utilizator de Twitter, Pranay Pathole, care a furnizat versiunea în limba engleză a cărții. Paragraful în cauză spune: „Guvernul marțian a fost condus de zece bărbați; liderul lor a fost ales prin vot universal pentru 5 ani și intitulat „Elon”. Două camere ale Parlamentului au promulgat legile care urmează să fie administrate de Elon și cabinetul său”.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock