Şi în India sunt mari dificultăţi cu electricitatea în ultima perioadă (nu doar în Liban)! Probleme întâmplătoare sau create din umbră?


Scriam în articolul acesta – Libanul – cufundat în întuneric timp de câteva zile, din cauza lipsei curentului electric. Un nou “experiment social”? – despre faptul că în zilele acestea o mare parte din Liban a rămas fără electricitate. Motivul oficial? Cele mai mari două centrale electrice din Liban au fost forțate să se oprească din cauza lipsei de combustibil. Mă întrebam dacă nu se face un „experiment social” în mai multe ţări ale lumii: „Ce-ar fi să-i lăsăm pe oameni fără electricitate? Oare cum s-ar comporta?” Şi se pare că această idee nu e chiar departe de adevăr…

Într-un articol scris pe bloomberg.com – Indian Capital Is Running Short of Power, Delhi Chief Minister Warns Modi – pe 9 octombrie 2021, exact în aceeaşi perioadă de timp, şi capitala Indiei, New Delhi, se confruntă cu mari probleme de electricitate. Citez din ştire:

„Ministrul șef din Delhi, Arvind Kejriwal, l-a avertizat pe premierul Narendra Modi cu privire la scăderea rezervelor de cărbune care provoacă o criză de electricitate în capitala Indiei. Cel puțin o centrală electrică a epuizat stocul de cărbune, în timp ce altele au rezerve de 1-4 zile începând cu 5 octombrie, a spus Kejriwal într-un scrisoare către Modi pe care a postat-o ​​pe Twitter. El a spus că autoritatea centrală de reglementare a energiei electrice mandatează stațiile electrice să mențină un stoc de 10 până la 20 de zile.

Lipsa cărbunelui – care generează aproximativ 70% din energia electrică a Indiei – vine într-un moment în care se așteaptă ca cererea de energie electrică să crească. Mai multe state din nord, inclusiv Rajasthan și Punjab, au anunțat întreruperi de energie electrică care durează până la 4 ore pe zi, în timp ce autoritățile de acolo încearcă să păstreze constantă aprovizionarea cu cărbune, a informat presa locală”.

Vă daţi seama ce înseamnă ca regiuni sau ţări întregi de pe glob să rămână fără electricitate? Înseamnă căderea infrastructurii de comunicaţii, blocarea economică şi, în final, o blocare socială. De ce se fac asemenea experimente sociale? Chiar aşa se vrea, căderea civilizaţiei umane?


Lasă un comentariu