Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Magnatul Mihail Lesin, un fost colaborator apropiat al lui Putin, a fost găsit mort în SUA! Suspectul nr. 1 pentru moartea sa pare a fi chiar Putin…


mihail lesin putinUn proeminent milionar rus, având legături cu Kremlinul și Putin, a fost găsit mort într-un hotel din Washington. Mihail Lesin, fostul șef al afacerilor mass-media pentru guvernul rus, a fost cazat la Hotelul Dupont și a fost găsit mort, joi, 5 noiembrie 2015. ABC News scrie:

Nu este clar de ce consilierul pe termen lung al președintele rus Vladimir Putin se afla în Washington, dar Poliția metropolitană investighează acum moartea lui. Joi, autoritățile americane au notificat ambasada rusă din Washington că unul dintre cetățenii săi au murit, iar oficialii ruși lucrează acum cu autoritățile americane pentru a determina circumstanțele morții.

Lesin este creditat cu crearea  lui „Russia Today”, rețeaua de știri în limba engleză al guvernului rus. Cunoscut sub numele de RT, rețeaua „oferă o perspectivă alternativă asupra evenimentelor globale majore, din punctul de vedere rus”, potrivit site-ul său.

Un parlamentar american l-a acuzat anul trecut pe Lesin că a condus eforturile Kremlinului de a cenzura televiziunile independente din Rusia. Pe de altă parte, senatorul Roger Wicker a făcut un apel la Departamentul American de Justiție pentru a lansa o investigație asupra lui Lesin, pentru acuzațiile de corupție și spălare de bani. Şi asta pentru că Lesin a dobândit active de zeci de milioane de dolari în Europa şi SUA, în timpul mandatului său ca funcționar public, inclusiv mai multe reședințe în Los Angeles în valoare de 28 de milioane de dolari. „Faptul că un funcționar public rus ar fi putut adunat fonduri considerabile necesare pentru a dobândi și menține aceste active în Europa și Statele Unite ridică întrebări serioase”, a scris Wicker. Este neclar dacă FBI-ul a început vreodată o investigaţie pe această temă.

Din 1999 până în anul 2004, Lesin a fost ministru rus pentru presă, televiziune si radio, călătorind cu Putin în mai multe delegaţii oficiale. În 2013, el a devenit șeful Gazprom-Media Holding, gigantul media controlat de stat, care se descrie ca fiind unul dintre cele mai mari grupuri media din Rusia și Europa. Lesin a demisionat anul viitor, invocând motive familiale.

P.S. Din punctul meu de vedere, pare a fi vorba de un asasinat. Întrebarea care se pune e următoarea: cine a avut interesul să-l asasineze pe Lesin? Nu vreau să fac multe speculaţii, dar poate că ordinul l-a dat chiar Putin. Pentru că e posibil ca Lesin să fi ştiut prea multe… Dacă voi afla noi informaţii, voi mai scrie despre acest caz!


Lasă un comentariu