Uimitoare imagini captate de sonda spaţială NASA Messenger, înainte ca ea să se prăbuşească pe planeta Mercur!


Mercur 2MESSENGER (un acronim de la MErcury Surface, Space ENvironment, GEochemistry, and Ranging) este o sondă spaţială NASA care a fost trimisă să studieze planeta Mercur în 2004. După 11 ani de cercetare, NASA va pune capăt acestei misiuni, astăzi, 30 aprilie 2015, astfel că MESSENGER pur şi simplu se va prăbuşi pe planeta Mercur.

Vedeţi însă pozele din cadrul acestui articol? Ele aparţin planetei Mercur şi au o înfăţişare psihedelică; dar, acest aspect este dat prin suprapunerea imaginilor obţinute de Spectometrul în infraroşu şi vizual al sondei spaţiale, într-un mozaic alb-negru, pentru a accentua anumite caracteristici, ca de exemplu craterele şi vânturile vulcanice.

Oamenii de ştiinţă cataloghează misiunea MESSENGER ca fiind un succes, descoperindu-se trei lucruri incredibile:
* apă îngheţată: a fost chiar o surpriză să se găsească aşa ceva pe o planetă aflată atât de aproape de Soare;
* un strat negru acoperă suprafaţa planetei: acesta este format dintr-un strat format din compuşi bogaţi în carbon;
* planeta a fost mai mare în trecut, având un diametru mai mare cu cel puţin 7 kilometri.

Mercur 3

MESSENGER a furnizat o mulţime de fotografii despre planeta Mercur; în urmă cu 3 ani, scriam acest articol (Un blogger a găsit pe planeta Mercur un dreptunghi misterios perfect, în care ar încăpea şi o navă extraterestră) în care arătam prezenţa unui dreptunghi misterios pe planeta Mercur, cu un diametru de circa 5 kilometri, în care ar încăpea o navă extraterestră gigantică.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock