Simbolul străvechi al şarpelui are legătură cu „regii şerpi” care au domnit odată pe Terra?


Marele mason de grad 33, Manly P. Hall considera că acest simbol, şarpele, este la fel de vechi ca fiinţa umană, arătând în învăţăturile secrete ale tuturor timpurilor că: „printre aproape toate aceste popoare străvechi, şarpele a fost acceptat ca un simbol al înţelepciunii”.

Şi tot Hall arăta că misterele antice au fost transferate diverselor culturi şi integrate lumii actuale: „Peste Pământ au domnit Regii Şerpi. Aceşti Regi Şerpi au fondat şcolile misterelor, care ulterior au apărut ca mistere egiptene sau brahmane. Şarpele era simbolul lor. Erau adevăraţi fraţi ai luminii şi de la ei a descins un şir lung de adepţi şi iniţiaţi încercaţi cum se cuvine şi dovediţi în conformitate cu legea. Şarpele este credincios principiilor înţelepciunii, căci îl ispiteşte pe om spre cunoaşterea de sine însuşi. Un şarpe este folosit adesea de către antici ca simbol al înţelepciunii”.

Şarpele biblic este Lucifer, heruvimul uns din ceruri, care a căzut pentru că a râvnit la puterea dumnezeiască.

Alt indiciu că soarele şi şarpele sunt simboluri importante ale lojelor francmasonice îl constituie faptul că masonul de grad 25 poartă numele de Cavaler al Şarpelui Sfruntat, iar masonul de grad 28 este numit Cavaler al Soarelui.


Lasă un comentariu