Faceţi cunoştinţă cu Robert, o păpuşă malefică adevărată! Nu-i place să fie fotografiată, şi cine-o face fără permisiunea ei, va fi blestemat!

  •  
  •  
  •  
  •  

papusa RobertPăpuşile constituie sursă de amuzament atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Totuşi, ele pot să aducă şi groază…. în viaţa reală, nu doar în filme. Probabil că mulţi dintre voi cunoaşteţi păpuşa-criminală „Chucky” din filmul „Child’s Play” (1988). Subiectul  acelui film era următorul: o mamă singură îi oferă fiului ei o păpuşă, de ziua sa de naştere, dar mai târziu va afla că acea păpuşă este posedată de sufletul unui criminal în serie. Se pot întâmpla lucruri asemănătoare şi în viaţa de zi cu zi? Se pare că da, dacă e să luăm pe bune legenda pe care o voi relata mai jos…

Toată povestea începe în SUA, anul 1906, atunci când o servitoare oferi drept cadou o păpuşă fiului stăpânilor săi, Robert Otto; dar, întrucât părinţii băiatului se comportă urât cu ea, fata blestemă jucăria. Curând după ce servitoarea părăsi casa stăpânilor săi, au avut loc nişte evenimente ciudate în jurul acestei păpuşi.

Micului Robert îi plăcea să vorbească cu această păpuşă, iar servitorii chiar susţineau că păpuşa îi răspundea băieţelului… Ei, de asemenea, pretindeau că păpuşa îşi putea schimba expresia feţei la comandă şi se putea mişca singură prin casă! Şi vecinii confirmau faptul că păpuşa se mişca de la un geam la altul, atunci când întreaga familie era plecată!

Ciudat e faptul că păpuşa primi acelaşi nume ca cel al băiatului: Robert. Malefica creatură se pare că nu avea somn noaptea şi dărâma mobila în camera lui Robert. Acesta se trezea din somn şi ţipa, iar când părinţii îl întrebă de ce a făcut o asemenea hărmălaie în casă, băieţelul răspundea: „Păpuşa Robert a făcut-o! Nu eu!”

Robert Otto a murit în 1974, iar păpuşa sa legendară se află expusă în Muzeul Fort East Martello din Key West. Legenda mai spune că păpuşa blestemă pe oricine o fotografiază fără permisiunea ei… fotograful trebuie să aştepte încuviinţarea din cap a păpuşei! Iar vizitatorii care uită acest lucru mai au o şansă să nu fie blestemaţi: să-şi ceară iertare în faţa ei. Curios e faptul că un cameraman de la Travel Channel, care a dorit să filmeze păpuşa din muzeu (fără încuviinţarea ei) a avut probleme cu aparatul său de filmat, care a refuzat să mai funcţioneze în faţa maleficei creaturi…

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner