Marele ateu Richard Dawkins crede că invenţiile moderne sunt produsul ateismului. Se înşeală amarnic!

  •  
  •  
  •  
  •  

Marele ateist Richard Dawkins declara următoarele într-una din cărţile sale: „Avansurile ştiinţifice şi tehnologice au avut efecte profunde asupra vieţii umane (…) În fiecare zi, ne bazăm pe tehnologii posibile ca urmare a cunoştinţelor şi proceselor ştiinţifice. Computerele şi telefoanele pe care le folosim, maşinile şi avioanele cu care călătorim, medicamentele pe care le luăm şi alimentele pe care le mâncăm – toate au fost obţinute prin cercetare ştiinţifică. Ştiinţa a ridicat nivelul de trai, i-a făcut pe oameni să călătorească în jurul orbitei Pământului şi către Lună şi ne-a oferit noi căi de meditaţie asupra noastră şi asupra Universului (…) Biologia evoluţionistă a fost şi continuă să fie fundaţia ştiinţei moderne.”

Cu alte cuvinte, Dawkins vrea să ne spună că datorită atitudinii ateiste s-au putut inventa toate tehnologiile moderne cu care omul contemporan trăieşte astăzi. Ca şi cum oamenii religioşi sau cei care cred în Dumnezeu n-ar fi avut nicio contribuţie la actuală societate modernă! Ce înseamnă să fii orbit de principii false! Poate ar fi bine să-i aducem aminte domnului ateist Richard Dawkins că multe din invenţiile  tehnologice moderne, de care a adus el aminte mai sus, au fost create de oameni care credeau în Dumnezeu.

1) Creatorul chimiei moderne a fost Robert Boyle (1627-1691), cel care a demolat teoria aristotelică al celor patru elemente. Boyle a fost creaţionist, a apărat creştinismul şi a sponsorizat misionarismul şi lucrări traduse ale Bibliei.

2) Telefoanele mobile depind de teoria radiaţiei electromagnetice – ce a fost introdusă pentru prima oară de fizicianul James Clerk Maxwell (1831–1879), care, printre altele, era şi un creaţionist convins.

3) Computerele de astăzi sunt moştenirea maşinilor de calculat inventate de celebrul Charles Babbage (1791–1871), care a fost totodată şi creaţionist, crezând în „înţelepciunea şi bunătatea Autorului Divin”.

4) Fraţii Orville Wright (1871–1948) şi Wilbur Wright (1867–1912) sunt consideraţi a fi pionerii avionului, după ce au cercetat zborul păsărilor, „creaţia lui Dumnezeu” (conform opiniilor lor).

5) Teoria orbitelor planetare a fost inventată de Johannes Kepler (1571–1630), faimos pentru că a considerat că descoperirile sale s-au datorat lui Dumnezeu.

6) Teoria gravitaţiei şi legile mişcării, esenţiale pentru aselenizările din anii 1960-1970, au fost descoperite de creaţionistul Isaac Newton (1642-1727).

7) Programul american de aselenizare a fost condus de Wernher von Braun (1912–1977), care credea în Dumnezeu şi era împotriva teoriei evoluţiei.

Prin aceste 7 exemple, tot paragraful de mai sus al domnului ateist Dawkins a fost făcut şah-mat.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu