Codul nostru genetic conţine un mesaj misterios, sub forma numărului 37. Ce-au vrut să ne transmită creatorii noştri?


Conform unei noi teorii științifice „neortodoxe”, răspunsul la originea vieții se poate învârti în jurul numărului 37. O teorie științifică sugerează că al nostru cod genetic a fost creat de ființe inteligente din altă parte a Universului, care au lăsat chiar și o semnătură pentru ca noi să o găsim.

Ideea că viața de pe Pământ a fost creată de altcineva nu este una nouă. Timp de secole, omenirea s-a întrebat de ce existăm și dacă suntem sau nu singuri în Univers. Cu toate acestea, mai mulţi oameni de știință consideră că au găsit răspunsurile pe care le căutăm în codul genetic, care dovedește că viața pe Pământ este rezultatul inteligenței extraterestre.

Cercetătorul Maxim Makukov de la Institutul de Astrofizică Fesenkov din Almaty, Kazahstan, crede cu tărie că a descoperit un „semnal inteligent” care este codificat în materialul nostru genetic. Deși această teorie este departe de a fi acceptată de colegii săi, mentorul său, matematicianul Vladimir Şerbak, crede că s-au putut descoperi dovezi concludente că există un mesaj sau o semnătura încorporată în codul nostru genetic.

Teoria propusă de Makukov și Şerbak se bazează pe teoria panspermiei – teoria care sugerează că viața de pe Pământ provine din microorganisme sau precursori chimici ai vieții prezenţi în spațiul cosmic și capabili să inițieze viața când a ajuns într-un mediu adecvat. Oamenii de ştiinţă din Kazahstan au dezvoltat în continuare această teorie și sugerează că viața de pe Pământ este rezultatul panspermiei directate, ceea ce înseamnă că viața de pe Pământ a fost plantată intenționat de cineva.

Interesant, Makukov și Şerbak nu sunt singurii oameni de știință care au propus o astfel de „teorie controversată”. Potrivit lui Francis Crick, cercetătorul englez care este celebru pentru descoperirea moleculei de ADN în 1953, „organismele au fost transmise deliberat pe Pământ de ființe inteligente pe altă planetă. Concluzionăm că este posibil ca viața să ajungă pe Pământ în acest fel, dar că dovezile științifice sunt inadecvate în prezent pentru a spune ceva despre această probabilitate”. De fapt, împreună cu Crick, chimistul britanic Leslie Orgel a publicat o lucrare în acest sens în iulie 1973, în care explică faptul că viața de pe Pământ este rezultatul unei pansermii directe.

Makukov și Şerbak au analizat codul genetic – mijloacele prin care moleculele de ADN și ARN conțin informații genetice în celulele vii – și au constatat că numărul 37 apare de mai multe ori. Un exemplu este că masa miezului molecular împărțită de toți cei 20 de aminoacizi este de 74 – care este dublul lui 37. În plus, în 1966, Yuri Rumer a identificat că acest cod genetic poate fi divizat în mod egal în jumătate, o jumătate fiind codonii „întregi familii”, iar cealaltă jumătate – „familia separată”, care nu are codul AC, un aminoacid care este utilizat pentru a construi proteine. De fapt, există un total de 28 de codoni care au o masă atomică totală de 1665, cu o masă atomică combinată de 703 – și curios, ambii sunt multipli de 37.

Într-o lucrare publicată în revista „Icarus”, experții au prezentat nouă exemple cu numărul 37 și cred că șansele ca numărul 37 să apară la întâmplare în codul genetic de nenumărate ori sunt de 1 la 10 trilioane. Într-un interviu oferit revistei „New Scientist” prof. Makukov a spus: „E clar că acest cod are o structură non-aleatoare. Modelele pe care le descriem nu sunt pur și simplu întâmplătoare. Ele au câteva trăsături care, cel puțin din punctul nostru de vedere, sunt foarte greu de atribuit proceselor naturale „.

Cât despre cine ar fi putut să fi încorporat acest mesaj misterios în ADN-ul nostru, omul de știință kazah spune: „Poate că au plecat de mult. Poate că sunt încă în viață. Cred că acestea sunt întrebări pentru viitor”. 


Lasă un comentariu