Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Un penibil “fake news” răspândit de BBC: Iisus Hristos ar fi fost călugăr budist!

195

blankPotrivit unui documentar difuzat acum câţiva ani de către BBC, Iisus ar fi fost, de fapt, un călugăr budist și, în plus, nu ar fi fost nici răstignit, aşa cum ne spune Biblia.

Un doctor rus, pe numele lui Nikolai Notovici, a călătorit prin India, Tibet și Afghanistan în secolul al XIX-lea, petrecând mult timp la o mănăstire budistă din Tibet. Se spune că el ar fi tradus un document (200 din 224 de versete) care povestește despre Iisus, numit “Issa”, care înseamnă “fiu al lui Dumnezeu”. Povestea tibetană a lui Issa ne spune că acesta s-a născut în primul secol al mileniului 1 într-o familie săracă din Israel. La vârsta de 13 ani şi până la 29 de ani, Issa ar fi ajuns la o mănăstire budistă din Tibet.

Un lama i-a explicat doctorului rus Notovitci că Issa ar fi atins în aceşti 16 ani un nivel extrem de iluminare. Lama i-a mai spus doctorului că Iisus a fost un mare profet, fiind primul din următorii 22 de mari buddha.

Există printre unii oameni credința că Iisus ar fi mers în India, pentru a fi crescut ca budist, inspirându-se din înțelepciunea și din legile lui Buddha. Apoi, Iisus ar fi fost excomunicat și ar fi fugit în Himalaya. Documentarul BBC intitulat “Iisus a fost un călugăr buddhist” şi apărut în anul 2011 (sper că nu mă înşel) spune teoria conform căreia Iisus nu ar fi fost răstignit și, când a împlinit vârsta de 30 de ani, s-ar fi întors la locul pe care-l iubea (Israel). Documentarul mai susţine că Iisus a scăpat de moarte (prin crucificare) și apoi s-a retras în Afghanistan, împreună cu coloniștii evrei. Se spune că localnicii au confirmat faptul că Iisus a petrecut mulți ani în Valea Kashmirului și ar fi rămas acolo până când a murit, la vârsta de 80 de ani. Dacă Iisus ar fi petrecut 16 ani când a fost un tânăr, şi apoi încă vreo 45 de ani, după ce-ar fi scăpat de crucificare, rezultă că el ar fi petrecut aproximativ 60 de ani în India, Tibet și în regiunile apropiate.

Opinia mea cred că o cunoaşteţi. Acest documentar BBC este încă o aberaţie produsă de mass-media oficială, menită să producă îndoieli în rândul credincioşilor creştini şi să pună la îndoială creştinismul. Dacă Iisus ar fi trăit în India, Afghanistan şi Tibet vreo 60 de ani, atunci cum rămâne cu teoria că El ar fi trăit vreo 70 de ani în Japonia, unde a şi murit!? (vedeţi articolul pe această temă: Hai că asta-i bună: japonezii zic că Iisus ar fi murit în ţara lor, la vârsta de 106 ani, fiind fermier de orez! Cică ar avea nişte documente misterioase…).

Marea problemă cu această teorie-aberaţie este următoare: se ştie că budismul este o mişcare spirituală ateistă, ce nu crede în Dumnezeu, pe când în toate învăţăturile lui Iisus, acesta ne vorbeşte de Dumnezeu, de foarte multe ori. Cum să răspândeşti o învăţătură care nu crede în Dumnezeu, schimbându-i total esenţa!? Este o logică elementară, la care documentarul realizat de BBC nu are cum să aibă vreun răspuns, transformându-se într-un penibil “fake news”. Şi asta, apropo, parcă noi, site-urile alternative eram acuzate că răspândim “fake news”…

 

Orgoni Crystal