Celebrul ziarist Dumitru Tinu, mort pe 1 ianuarie 2003, a avut un mesaj autentic după dispariţia sa fizică?


Celebrul ziarist Dumitru Tinu și-a găsit sfârșitul în dimineața zilei de 1 ianuarie 2003, într-un accident de mașină pe șoseaua București-Ploiești, în timp ce se îndrepta spre Valea Prahovei. Era, în acel moment, directorul cotidianului „Adevărul”, nr.1 în mass-media românească scrisă.

Mulţi au spus că Dumitru Tinu ar fi fost ucis, crima mascându-se sub forma unui accident de maşină. Oricum, după moartea sa neașteptată, a izbucnit discordia: revendicarea paternității de către fiul său, umilitoarea deshumare pentru a se stabili dacă Dumitru Tinu ar fi sfârșit de moarte naturală sau nu, lungul proces finalizat cu schimbarea numelui fiului său, hărțuiala suportată de fiica defunctului din partea taberei adverse, nesfârșite apariții televizate ale fostei amante susținând cauza copilului său.

Un spiritist pretinde că ar fi luat legătură cu spiritul ziaristului Dumitru Tinu; acesta i-ar fi spus spiritistului că el a murit din cauze naturale, accidentul său de mașină nefiind provocat de nimic altceva decât de propria sa neputință în menținerea controlul volanului. Iată ce ar fi spus domnul Tinu: „Sunt foarte supărat pentru ceea ce se vehiculează pe seama decesului meu. Am avut o moarte perfect normală, având în vedere sănătatea mea mult șubrezită de muncă, stres și prea multă iubire față de cei ce mi-au fost rude sau, pur și simplu, apropiați sufletește (…) Nu învinuiesc pe nimeni pentru sfârșitul meu din această viață (…) Mi-am trăit viața și mi-am urmat destinul. Atât și nimic mai mult”.


Lasă un comentariu