EXCLUSIV! Este creştinismul o religie implantată de extratereştri benevolenţi?

  •  
  •  
  •  
  •  

În 1968, un scriitor elvețian, pe nume Erich von Daniken, a publicat „Careta zeilor”, o carte care a devenit un bestseller internațional, chiar şi astăzi. Conform teoriei senzaționale a lui von Daniken, „astronauți antici” dintr-o civilizație avansată au vizitat Pământul în trecut. Putem găsi dovada prezenței lor în sculpturi în piatră, în artefacte religioase, în mituri antice și, desigur, în monumente megalitice, cum ar fi piramidele din Giza.

Von Daniken s-a întrebat provocator: „A condus Dumnezeu o farfurie zburătoare?” Cu această întrebare, Dumnezeu, îngerii și tot ceea ce ţine de Biblie se duce în domeniul speculațiilor ozenistice, dar von Daniken nu a explorat aceste asociații în mod convingător sau consistent.

Un studiu mai puțin cunoscut, dar mult mai inteligent, care a apărut în același an ca şi „Careta”, a realizat acest lucru. „Biblia și farfuriile zburatoare” a fost o carte scrisă de Barry H. Downing, pastor prezbiterian cu diplome la Seminarul Teologic Princeton și la Universitatea din Edinburgh. În această carte, Downing presupune că Dumnezeu și îngerii săi, chiar dacă sunt extratereştri care navighează în OZN-uri, implementează un plan divin în beneficiul omenirii.

Downing, împreună cu Desmond Leslie (cel care a scris în 1952 o carte intitulată „Farfuriile zburătoare au aterizat”, în cadrul căreia putem găsi capitolul „Careta zeilor”), pot fi considerați fondatori ai ufologiei biblice, genul de studii care propune ca multe evenimente din Biblie reflectă de fapt o intervenție extraterestră. Viziuni precum cele văzute de Ezechiel sunt considerate întâlniri de gradul al III-lea. Îngerii, cum ar fi cel care a anunțat în faţa Mariei nașterea lui Iisus, sunt considerați extratereştri superiori.

Ufologii biblici presupun că extratereştrii spațiali acționează într-o manieră binevoitoare față de omenire, în concordanță cu împlinirea unui „plan divin”. Downing se întreabă dacă nu cumva religia biblică a fost plantată și cultivată de fiinţe din alte lumi. El nu doar că speculează prezența „astronautilor antici” pe Pământ, ci şi ia în considerare rolul acestora în inițierea și dirijarea experienței religioase a omenirii.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu