Cât de credibil este ghicitul în cărţi de joc?

5.358 vizualizari

Ghicitul în palmă şi mai ales cel după fizionomie pot fi cât de cât credibile, pentru că se bazează pe trăsături pipăibile, care disting şi caracterizează, semne particulare care sunt opera naturii şi pe care le putem accepta ca semnificative, pentru că sunt specifice fiecărui individ. Dar cărţile de joc, produs al omului străin de viitor, ca şi de trecut, nu au nicio legătură cu persoana care le consultă. Pentru o mie de persoane care le consultă ele vor spune acelaşi lucru şi vor aduce diverse pronosticuri de douăzeci de ori penru acelaşi lucru.

Un bărbat tânăr, deghizat în femeie, a consultat o faimoasă ghicitoare în cărţi; ea n-a fost capabilă nici măcar să descopere faptul că se adresa unui bărbat; i-a prezis că va naşte două fete. O domnişoară de 18 ani, curioasă, a fost la mai multe ghicitoare: una i-a prezis că nu se va căsători deloc, alta că o va face o singură dată şi va avea patru copii, iar a treia că va fi în mare pericol la a doua naştere şi că va muri la 40 de ani. Persoana respectivă a fost căsătorită de trei ori, are 72 de ani, e văduvă şi n-a avut niciun copil.

Am putea da asemenea exemple şi aduna multe poveşti despre ghicitoare şi ghicitul în palmă şi în trăsăturile feţei, lucruri care demonstrează că viitorul nu se lasă descoperit chiar aşa de uşor.