Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

“Fiul cerului”, fiinţa din steaua Regulus care a trăit pe Pământ în urmă cu 4.600 de ani

196

RegulusÎn mitologia chineză, “fiul cerului” Huang Di a coborât pe Pământ în bazinul fluviului Huanhe cu 26 de secole înainte de Hristos. După cum se arată în textele străvechi, el avea diferite care complicate şi ajutoare – circa optzeci de roboţi cu câte patru ochi şi şase mâini, care se hrăneau cu pietre şi nisip. După ce a trăit printre oameni o sută sau trei sute de ani (sursele indică perioade diferite), Huang Di a făcut cale întoarsă spre steaua sa aflată la 78 de ani-lumină faţă de Pământ, undeva în constelaţia Leul.

Informaţia cea mai deosebită pe care o putem găsi în sursele chineze se referă la indicarea părţii  cerului de unde veneau probabil vizitatorii cosmici. După unele legende, Huang Di şi însoţitorii săi de voiaj ar fi sosit, se spune, din constelaţia Sian Youan şi  acolo s-au reîntors. Poziţia stelelor din această constelaţie este cunoscută destul de bine. Constelaţia este compusă din şaptesprezece stele de diverse  magnitudini şi forma sa evocă un dragon sinuos, astfel cum îl putem vedea pe un fragment al celei mai vechi dintre toate hărţile cereşti chinezeşti, care a fost găsit pe o stelă în provincia Kiang-Su. Constelaţia Sian Youan corespunde mai mult sau mai puţin constelaţiei noastre a Leului, ştiut fiind faptul că în astronomia chineză unele delimitări ale constelaţiilor pot diferi de cele ale noastre.

Există suficiente raţiuni pentru a crede că vechii autori, vorbind de Sian Youan, nu voiau să deseneze întrega constelaţie, ci numai steaua cea mai strălucitoare – Regulus – (steaua cea mai strălucitoare din constelaţia Leul); după descoperiri relativ mai recente, această stea ar fi constituită de fapt din patru stele, care se rotesc în jurul unui centru comun de gravitaţie.

Orgoni Crystal