Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Doi sori pe cer vor apărea peste 2.000.000 de ani, când va exploda steaua Naos (Zeta Puppis)

260

blankSe ştie cât freamăt a stârnit ştirea cu steaua Betelgeuse, care, dacă ar deveni supernovă în 2012, ar ilumina cerul asemenea unui al doilea Soare (https://www.lovendal.ro/wp52/pamantul-iluminat-de-doi-sori-in-2012-pe-dracu-manipularea-supernovei-betelgeuse/). Dar, în articolul de mai sus, am arătat clar că supernova Betelgeuse nu ar fi decât puţin mai strălucitoare decât steaua Venus, ceea ce înseamnă că ea n-ar produce nici măcar o umbră slabă pe Pământ.

În schimb, există o altă stea care dacă s-ar transforma în supernovă, ar deveni un corp ceresc cu adevărat strălucitor. E vorba de steaua Zeta Puppis (Naos), aflată la circa 1093 ani-lumină faţă de Pământ şi situată în constelaţia sudică Pupa. Această stea este o supergigantă albastră, fiind unul dintre cei mai strălucitori aştri din Calea Lactee. Vizual, Zeta Puppis este de 21.000 de ori mai puternic decât Soarele, dar, fiind o stea albastră, o mare parte din radiaţia sa se află în ultraviolete.

Dacă Naos s-ar afla la distanţa stelei Sirius (8,6 ani-lumină), ea ar produce umbre destul de vizibile pe Pământ, având o magnitudine vizuală de -9 (aproximativ cu lumina produsă de un sfert de Lună). Dar, dacă în locul Soarelui s-ar afla steaua Naos, aceasta ar prăji pur şi simplu Pământul şi ar apărea pe cer având un diametru de 20 de ori mai mare decât cel al Soarelui, fiind şi de 20.000 de ori mai luminoasă pe cer. Magnitudinea sa aparentă ar fi de -37,5, suficientă pentru a orbi un om în câteva secunde, chiar dacă ar purta şi ochelari de protecţie. Pentru a avea magnitudinea aparentă a Soarelui, de -26,8, Pământul ar trebui să fie situat la o distanţă de 450 UA (1 UA, adică unitate astronomică = distanţa de la Pământ la Soare), adică de 11 ori mai departe decât distanţa de la Soare la Pluto.

În câteva sute de mii de ani, Naos va deveni o supergigantă roşie; când acest lucru se va întâmpla, Naos va deveni cea mai strălucitoare stea vizibilă pe cerul nopţii de pe Pământ. Peste 2 milioane de ani, Naos va exploda şi va deveni o supernovă, iar, când se va întâmpla acest lucru, Naos va apărea la fel de strălucitoare ca şi o Lună plină. Atunci s-ar putea spune, cu adevărat, că pe cer ar putea apărea doi sori.

Orgoni Crystal