Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Pământul iluminat de doi sori în 2012? Pe dracu! Manipularea supernovei Betelgeuse

214

blankCitesc de pe site-ul Ştirile Pro TV următoarea ştire apocaliptică “Pământul va fi luminat de doi sori din 2012. Cum va evolua temperatura?” (http://stirileprotv.ro/stiri/international/pamantul-va-fi-incalzit-de-doi-sori-din-2012-cum-va-evolua-temperatura.html):

“Pământul ar putea fi încălzit de încă un soare, începând cu anul 2012. Cel puţin pentru o perioadă de timp. Asta au descoperit astronomii de la Universitatea Queensland. Betelgeuse, una dintre cele mai strălucitoare stele de pe cer, îşi pierde din masă, indicând faptul că va dispărea şi se va transforma într-o supernovă în orice moment. Atunci când acest lucru se va întâmpla, cel puţin pentru câteva săptămâni, pe cer vom putea vedea doi sori.

Acest scenariu, demn de filmele SF, s-ar putea întâmpla în jurul anului 2012. Explozia acestei stele ar putea duce la formarea unei alteia gigant sau a unei găuri negre la o distanţă de 1300 de ani lumină faţa de Pământ. Cei care vânează Apocalipsa trebuie să manifeste o atenţie sporită. Dacă Betelgeuse va deveni o stea căzătoare, pământul va fi presărat cu miliarde de particule din corpul celest, care însă nu vor fi dăunătoare, spun cercetătorii.

Specialiştii ne liniştesc şi spun că temperatura nu va fi influenţată în niciun fel de apariţia celui de-al doilea “soare”.”

O consider o manipulare excelentă de presă, pentru aberaţiile conţinute în această ştire. Aşadar:

1) Betelgeuse poate exploda şi mâine seară sau poate exploda în anul 100.000. Nimeni nu poate şti vreodată. Şi, ţinând cont de intervalul imens de timp, coincidenţa că acest eveniment ar avea loc în anul 2012 (“anul apocalipsei” pentru unii din noi) e prea mare. E clar că articolul a dorit să atragă atenţia prin faptul că e legat de anul 2012, chiar dacă explozia stelei Beltegeuse nu are nimic de-a face cu 2012. Şi mai interesant e faptul că articolul original din Huffington Post despre această ştire face referire la spusele dr. Carter, autorul descoperirii, deşi el nu spune nimic despre 2012.

2) O supernovă situată la o distanţă atât de mare de Pământ n-ar trebui să ne facă vreun rău. Zic “ar trebui”, pentru că există o coincidenţă între explozia unei supernove aflate la 26.000 ani-lumină distanţă faţă de Pământ şi cutremurul de pământ devastator din Indonezia din anul 2004 (vezi articolul https://www.lovendal.ro/wp52/devastatorul-cutremur-din-indonezia-anului-2004-a-fost-produs-de-o-supernova-aflata-la-26-000-de-ani-lumina-de-noi/).

3) Situată la peste 600 ani-lumină, o supernovă ar fi destul de strălucitoare, dar nici pe departe strălucitoare ca şi cum ar fi un Soare secundar. Supernova lui Betelgeuse n-ar fi strălucitoare nici cât este Luna plină; ar fi doar puţin mai strălucitoare decât Venus. Dar asta ar face-o să fie al doilea Soare? Ei, haideţi, să nu exagerăm…

Orgoni Crystal