Site de secrete, stiinta si metafizica

Co-fondatorul Google a creat un taxi zburător robotizat. Cu ăsta vom zbura în viitorul apropiat…

1 23

Larry Page, co-fondatorul Google, a iniţiat un start-up, o companie denumită Kitty Hawk, iar aceasta a creat un dronă de pasageri de două persoane, denumită Cora.

Capabil să opereze complet automat, fără intervenția omului, noul vehicul electric poate călători la viteze de până la 150 km/h și nu necesită o pistă de pe care să decoleze sau pe care să aterizeze.

“Proiectarea unui taxi aerian pentru viața de zi cu zi înseamnă aducerea aeroportului lângă dumneavoastră”, au declarat reprezentanţii companiei. “De aceea, Cora poate să decoleze și să aterizeze asemenea unui elicopter, eliminând necesitatea pistelor. Cora are potențialul de a transforma spațiile precum acoperișurile și locurile de parcare în locuri din care să decoleze sau să aterizeze”.

Nu este clar exact când noul vehicul va începe să funcționeze, însă Kitty Hawk a anunțat că va iniția procesul de aprobare a reglementărilor necesare pentru lansarea serviciului în Noua Zeelandă.

“Autoritatea Aviației Centrale din Noua Zeelandă are acordul comunității de reglementare la nivel mondial”, a declarat compania într-un comunicat de presă. “Oamenii care îmbrățișează viitorul și o economie dinamică ar putea servi ca o rampă de lansare pentru Cora”.

Dacă membrii publicului vor avea încredere într-o dronă robotizată pentru a zbura în siguranță până la destinația lor rămâne totuși de văzut.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): cnbc.com

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie