Un cleric musulman susţine că Pământul nu se învârte deloc! Şi dacă are dreptate!?


pamant geocentrismMulţi cititori o să râdă copios când vor vedea acest articol… dar aşa suntem învăţaţi noi, oamenii, să râdem de toate teoriile care contrazic teoriile oficiale cu care am fost învăţaţi la şcoală. Eu unul sunt foarte deschis către nou şi, în mintea mea, pot accepta şi existenţa unor alternative. De exemplu, în fizică, noi credem că ştim toate legile Universului (legea atracţiei universale, legea relativităţii, legea gravitaţiei etc.). Bun, o să spuneţi că toate aceste legi au fost validate şi demonstrate. Total de acord. Dar, ce facem când se descoperă într-un experiment ceva care nu validează o teorie fizică? În loc să punem la îndoială acea lege fizică, pur şi simplu căutăm explicaţii prin care să introducem acea „excepţie” în legea fizică pe care am învăţat-o la şcoală.

În videoclipul de mai jos, un cleric musulman încearcă să ne convingă că Pământul nu se învârte în jurul Soarelui. Iar dacă această mişcare de rotaţie în jurul propriei axe nu există, de aici deducem că nu există nici mişcarea de revoluţie în jurul Soarelui. Poate că acel cleric n-a găsit chiar cea mai bună modalitate de a demonstra acest lucru, dar asta nu înseamnă că posibilitatea ca Pământul să nu se învârtă în jurul Soarelui ar fi pur şi simplu o aberaţie.

Aşa cum scriam într-un articol din 1 august 2010 (Nu mai râdeţi de românii care cred că Soarele se învârte în jurul Pământului), NU EXISTĂ NICIO DOVADĂ PRACTICĂ PRECUM CĂ PĂMÂNTUL SE ÎNVÂRTE ÎN JURUL SOARELUI! Asta nu înseamnă că aş fi adeptul teoriei acesteia, ci doar că nu trebuie să credem pe nerăsuflate chiar tot ceea ce suntem învăţaţi. Ar trebui să ne mai punem şi întrebări. Iată ce spuneam atunci:

* Nu există decât calcule teoretice, care însă pot fi combătute cu alte calcule teoretice. Chiar şi un satelit ieşit în afara spaţiului terestru nu poate demonstra că Pământul se învârte şi asta dintr-un motiv foarte simplu: cum totul se mişcă în acest Univers, pentru a observa o mişcare ar trebui ca observatorul să fie fix. Ori acest lucru e imposibil.

* În anul 1887 a avut loc celebrul experiment ştiinţific Michelson-Morley. Cei doi fizicieni au vrut să detecteze viteza luminii diferenţiată în direcţia nord-sud şi est-vest; şi acest lucru ar fi fost normal să apară întrucât se presupune că Soarele se învârte în jurul Pământului. Michelson şi Morley se aşteptau să găsească diferenţe în viteza luminii de la est la vest, şi viteză constantă de la nord la sud. Dar ei nu au găsit nicio diferenţă, oricât de mult au încercat. Concluzia? Pământul este fix, dacă viteza luminii e constantă! Biograful lui Einstein afirma că acest experiment l-a pus pe Einstein serios pe gânduri. Nu exista decât trei soluţii, iar una dintre ele era să se admită faptul că Pământul este fix în spaţiu, iar totul se învârte în jurul său.

* Dacă Pământul nu se învârte în jurul Soarelui, aceasta înseamnă că toate celelalte corpuri cereşti se învârt în jurul Pământului. Ce presupune acest lucru? Că toate corpurile cereşti din acest Univers (cu excepţia Pământului) sunt cuprinse într-un înveliş denumit eter, înveliş care se roteşte în jurul Pământului într-un ciclu de 24 de ore. Masa din interiorul acestui eter nu se prăbuşeşte în ea însăşi, datorită forţei centrifugale, ce contrabalansează forţa gravitaţională. Astfel, se explică de ce vedem noaptea stelele mişcându-se pe cer (de fapt, nu ele se mişcă, căci ar trebui să aibă viteze fantastice, ci eterul, împreună cu stelele).

Mai jos, vedeţi videoclipul cu clericul musulman ce încearcă să explice că Pământul nu se învârte:

* Mai întâi, unde ne aflăm noi? Mergem către aeroportul din Sharjah (Arabia Saudită) pentru a merge către China. Cu avionul, da? Fiţi atenţi la mine.

* Acesta e Pământul… ei spun că el se roteşte. Dacă părăsim aeroportul din Sharjah, pentru a zbura către China (de la vest la est). Dacă avionul s-ar opri în aer, ar trebui să ajungem în China, nu? Adevărat sau nu?

* Dacă Pământul s-ar roti în cealaltă direcţie, avionul n-ar putea ajunge niciodată în China, pentru că şi China (Pământul) s-ar roti odată cu avionul.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO