Enigmatica stea Kolob din cosmologia mormonilor: acolo s-ar afla „cartierul general” al lui Dumnezeu! Unde se află ea? Este identică cu steaua Alcyone?


kolobKolob este o stea sau planetă descrisă în Scriptura mormonilor. Referinţa laKolob” se găseşte înCartea lui Avraam”, o lucrare despre care adepţii credinţei lui Mormon spun că este tradusă după un papirus egiptean găsit de Joseph Smith, fondatorul mișcării mormonilor. Conform acestui papirus, Kolob este un corp ceresc cel mai apropiat de tronul lui Dumnezeu. În timp ce Cartea lui Avraam se referă la Kolob ca la o stea”, unii cred că ar putea fi vorba şi de o planetă.

Iată ce spune „Cartea lui Avraam” despre Kolob: „Am văzut stelele şi ele erau foarte mari, iar una dintre ele era cea mai apropiată de tronul lui Dumnezeu (…) iar numele său era Kolob”.

„Cartea lui Avraam” descrie ierarhia corpurilor cereşti, inclusiv Pământul, Luna şi Soarele, fiecare având mişcări diferite şi măsurători diferite ale timpului. Iar în vârf, corpul ceresc care se mişcă cel mai lent este Kolob, unde o zi corespunde la o mie de ani pământeşti. Acelaşi lucru se mai găseşte şi în Biblie, în două locuri:
* „Că o mie de ani înaintea ochilor Tăi sunt ca ziua de ieri, care a trecut şi ca straja nopţii” (Psalmi 89:4);
* „Şi aceasta una să nu vă rămână ascunsă, iubiţilor, că o singură zi, înaintea Domnului, este ca o mie de ani şi o mie de ani ca o zi” (2 Petru 3:8).

Liderul mormonilor de mai târziu, BH Roberts (1857-1933), a interpretat astfel cele scrise în „Cartea lui Avraam”: sistemul nostru solar (Soarele şi planetele) se învârte în jurul unei stele, cunoscută sub numele Kaeevanrash, care, la rândul ei, se învârtea cu propriul său sistem solar în jurul unei stele numite Kliflosestees, iar aceasta din urmă se învârte în jurul Kolob, ce este considerat ca fiind marele centru din acea parte a Universului din care face parte sistemul nostru planetar„.

Acum, eu încerc să fac o corelaţie cu un articol pe care l-am publicat în octombrie 2013 şi intitulat „Unde se află “Sionul”, Paradisul, “cetatea lui Dumnezeu” din Biblie? Cumva pe steaua Alcyone din Pleiade, în jurul căreia se roteşte şi Soarele nostru?”. Dacă acest Kolob ar fi identic cu „Sion”-ul din Biblie, iar atunci am presupus că „Sionul” ar putea fi reprezentat de steaua Alcyone? Despre Sion, putem găsi mai multe referinţe în Biblie:
* “Şi m-am uitat şi iată Mielul stătea pe muntele Sion şi cu El o sută patruzeci şi patru de mii, care aveau numele Lui şi numele Tatălui Lui, scris pe frunţile lor.” (Apocalipsa lui Ioan 14:1)
* “Ci v-aţi apropiat de muntele Sion şi de cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc şi de zeci de mii de îngeri, în adunare sărbătorească” (Evrei 12:22).

În Psalmul 86 din Biblie se spune: “1. Temelia Sionului pe munţii cei sfinţi. Domnul iubeşte porţile Sionului, mai mult decât toate locaşurile lui Iacob. 2. Lucruri mărite s-au grăit despre tine, cetatea lui Dumnezeu”. Aşadar, “cetatea lui Dumnezeu” sau “oraşul lui Dumnezeu” se numeşte Sion. Dar acest cuvânt Sion/Zion se aseamănă mult cu “Alcyone” (se citeşte “Alsion”), o stea care se găseşte în constelaţia Taurul, din roiul stelar Pleiadelor. În limba arabă “al” pus în faţă este articularea unui cuvânt, de aici putându-se forma cuvântul “Al-cyone”. “Cyon” înseamnă “centru”, aşadar rezultând faptul că “Al Cyon” ar putea însemna simplu “Centrul”.

Interesant e faptul că, în tradiţia ezoterică, Alcyone reprezintă “Soarele central spiritual”, “Soarele-Mamă” care emite lumină. Se credea că Alcyone reprezintă centrul Universului, în jurul căruia se roteşte sistemul nostru solar. Astronomii nu mai sunt de acord astăzi cu această idee, deşi erau de acord în jurul anului 1850. În vechile tradiţii, arabii denumeau Alcyone ca fiind “Steaua centrală”, pe când babilonienii o vedeau ca “piatra de temelie”.

Până şi Martorii lui Iehova considerau la începutul sec.XX că Iehova s-ar afla în centrul Universului, pe steaua Alcyone: “Ştiinţa a descoperit că Soarele nu este un centru mort şi staţionar, ci se află şi el în mişcare. Oamenii de ştiinţă încă nu s-au pus de acord unde se află centrul. Totuşi, unde cred că direcţia centrului se află în zona Pleiadelor, în special în jurul lui Alcyone, steaua centrală a Pleiadelor. Alcyone se pare că este tronul de noapte, de unde Dumnezeu guvernează întreg Universul”.

O fi Kolob-ul mormonilor identic cu steaua Alcyone a Martorilor lui Iehova?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock