Cea mai mare conspiraţie muzicală: celebrul Paul McCartney din formaţia Beatles a murit în 1966, într-un accident de maşină, dar a fost înlocuit de atunci cu o altă persoană


Sir James Paul McCartney, născut la 18 iunie 1942, este un celebru cântăreț și compozitor englez, care s-a remarcat inițial ca membru component al formației The Beatles. Recunoscut ca un simbol al secolului 20, McCartney este menționat în The Guinness Book Of Records ca fiind compozitorul cu cel mai mare succes din istoria muzicii. El a înregistrat 29 de single-uri clasate pe locul întâi în clasamentele din Statele Unite, dintre care 20 interpretate de The Beatles, iar restul interpretate fie de formația Wings sau de el ca artist solo. Paul McCartney a produs și coprodus nu mai puțin de 50 de piese de top 10 – mai multe decât oricare alt producător – și este recunoscut și ca pianist, chitarist, toboșar și, bineînțeles, ca interpret. Piesele scrise împreună cu John Lennon rămân și astăzi printre cele mai bune din muzica pop și rock.

La data când scriu acest articol, 14 februarie 2018, Paul McCartney trăieşte şi este sănătos. Dar nu toţi cred aşa. Există o teorie a conspiraţiei bizară, care ne spune că celebrul muzician ar fi mort demult, iar de atunci vedem o altă persoană care i-a luat locul.

În anul 1966, un autoturism Mini aparținând lui Paul McCartney a fost implicat într-un accident. Șoferul vehiculului, aparent, a scăpat nevătămat, iar presa a susținut că McCartney, atunci faimos membru al formaţiei The Beatles, nu se afla în mașină în momentul accidentului. Dar ar putea fi mai mult în această poveste? Sute de oameni par să creadă că da.

Peste câțiva ani, oamenii au început să suspecteze că ar putea exista un lucru ascuns pe care industria muzicală nu era dispusă să-l recunoască. În 1969, brusc au apărut mai multe articole care susţineau că Paul ar fi murit în accidentul de maşină din 1967, și, pentru a continua succesul trupei, The Beatles și echipa lor managerială au decis să acopere tragedia și să-l înlocuiască pe Paul cu o altă persoană cu care semăna mult.

Cu toate acestea, colegii lui Paul din trupă au lăsat o serie de indicii în versurile melodiilor următoare. Unul dintre cele mai frecvente exemple menţionate este cel al piesei „Revolution 9”, care, derulată invers, ar transmite „Deschide-mi calea, mortule”. Această teorie a conspiraţiei a apărut în octombrie 1969, atunci când un student de la Universitatea din Michigan, pe nume Tom Zarski, i-a cerut prezentatorului radioului din Detroit, Russ Gibb, să deruleze înapoi piesa „Revolution 9”. La scurt timp după aceea, postul de radio a primit o mulţime de apeluri de la ascultători, care susțineau că au auzit mesajul secret din piesa muzicală, iar acum ei credeau că Paul era într-adevăr mort.

Pe măsură ce povestea a intrat în mass-media, alți oameni au venit cu alte dovezi, pretinzând că există și alte mesaje secrete. De exemplu, la ascultarea înapoi a piesei „Strawberry Fields Forever”, se putea auzi mesajul „L-am îngropat pe Paul”. De asemenea, s-a spus că o copertă a albumului Abbey Road, în care Paul McCartney e singurul care păşeşte desculţ pe asfalt, ar putea fi văzută ca reprezentând simbolic o procesiune funerară cu picioarele goale ale lui Paul.

Chiar şi astăzi mai sunt oameni care cred că posibila moarte a lui Paul McCartney a fost cel mai mare „cover-up” din industria muzicală şi caută în continuare indicii în acest sens.

Dar, să trecem de pe tărâmul speculaţiilor în cel al analizei ştiinţifice. În 2009, „Wired Magazine” a făcut o încercare curajoasă de a aborda acest mister magic dintr-un unghi științific. Gabriella Carlesi, fost specialist în domeniul antropometriei, împreună cu Francesco Gavazenni, specialist în domeniul tehnologiei informației, au realizat o cercetare ştiinţifică a celor două poze ale lui Paul McCartney, înainte de accidentul din 1966 şi imediat după.

Cei doi oameni de știință s-au concentrat asupra trăsăturilor faciale unice, ca, de exemplu, distanța dintre pupile, forma craniului dintre sprâncene, sau forma osului frontal dintre ochi. Şi l-au comparat pe Paul înainte de 1966 cu cel după 1966. Concluzia lor a fost şocantă: „Caracteristicile faciale unice multiple arată diferențe semnificative între „Paul vechi” și „Paul nou”, diferențe care nu pot fi explicate prin îmbătrânirea naturală”.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO