În ultimii ani, zeci de milioane de animale mor „în masă” din cauze controversate! Ce se întâmplă? Ce forţe necunoscute le iau vieţile?


animale moarteNu ştiu dacă aţi fost conştienţi până acum, dar, în ultimii ani, am avut parte de tot felul de ştiri care mai de care mai ciudate despre moartea a zeci de milioane de animale (mamifere, insecte, peşti sau păsări). Aţi observat acest lucru? V-aţi întrebat de ce se întâmplă? Care să fie cauza acestor dispariţii? În acest articol, veţi vedea o sinteză a acestor articole şi ştiri despre dispariţia fizică a unor specii de animale de pe planeta noastră…

Albine: din 2007, mass-media internaţională a vorbit despre decimarea populaţiei de albine din America de Nord şi Europa, cu procente cuprinse între 50% şi 90%. Vezi, de exemplu, articolul din 25 ianuarie 2011: Albinele încep să moară…să ne pregătim de sfârşitul lumii, aşa cum ne-a spus Einstein!: „Marea Britanie se confruntă oficial cu o mare criză de miere de albine, şi asta pentru că populaţia de albine se diminuează pe zi ce trece. dacă albinele încep să moară încet-încet, începând cu Marea Britanie, atunci moartea lor s-ar putea extinde în întreaga lume”.

Crocodili: conform BBC (14 decembrie 2007), în India au avut loc decese „în masă” al unor crocodili rar întâlniţi; cauza acestor morţi nu se cunoaşte.

Lilieci: National Geographic scrie pe 14 mai 2008 despre faptul că o afecţiune ciudată a dus la decesul unei imense populaţii de lilieci în nord-estul Statelor Unite.

Sardine (peşti): pe 16 aprilie 2009, acelaşi BBC ne anunţă că pe coasta chiliană au fost găsite 30 de tone de sardine moarte. Tot în aceeaşi zonă, în martie 2009 au fost găsiţi 1.500 de pinguini decedaţi, aşa cum putem citi de pe The New Zealand Herald.

Crabi: peste 40.000 au murit la începutul lui 2011 lângă coastele Marii Britanii, aşa cum ne anunţă Daily Mail. Specialiştii spun că din cauza hipotermiei, dar acest lucru e ridicol atât timp cât crabii locuiesc în acele locuri de mult timp, aşa că sunt obişnuiţi şi cu frigul.

Păsări: tot la începutul lui 2011, o mulţime de păsări cădeau ca secerate din cer. Citez din articolul „Un număr masiv de păsări moarte şi de peşti morţi… se împlineşte Apocalipsa?” din 6 ianuarie 2011: „Neelucidata cădere din cer a până la 5.000 de păsări moarte, în statul american Arkansas, de Anul Nou, nu a fost un fenomen singular, ci unul care s-a repetat în ultimele zile în mai multe colţuri ale lumii. Alte păsări moarte au “plouat” asupra Louisianei (imediat la sud de Arkansas), dar şi în Suedia. Păsările găsite au fost cu precădere mierle şi raţe, dar şi grauri sau vrăbii. Cele mai multe erau moarte când au atins solul, altele aveau să moară după câteva minute, fără ca veterinarii locali să ştie de ce. O descoperire similară au făcut, miercuri, locuitorii orăşelului suedez Falköping (la 100 km de Goteborg). Între 50 şi 100 de păsări, moarte în condiţii misterioase, erau căzute pe o şosea. Dintre toate, o varietate de corbi mai trăiau încă atunci când locuitorii au început să le culeagă de pe jos.

Peşti: Odată cu păsările decedate din ianuarie 2011, o mulţime de peşti morţi au fost găsiţi în aceeaşi perioadă. De exemplu, în SUA, la sfârşitul lui decembrie 2010, dintr-un singur râu au ieşit la suprafaţă cel puţin 100.000 de peşti morţi. Conform site-ului brazilian ParanaOnline, 100 de tone de peşti morţi au fost descoperite pe plajele mai multor oraşe braziliene. Însă şi în Noua Zeelandă s-au semnalat incidente similare, cu sute de peşti morţi găsiţi pe plajele din Peninsula Coromandel. Aspectul cel mai bizar era faptul că multe exemplare aveau ochii scoşi. Citim o ştire de pe portalul american wftv.com, intitulată “Mii de peşti morţi în Golful Spruce”: “Mii de peşti morţi pluteau marţi, 4 ianuarie 2011, în regiunea Volusia. Toţi se aflau în Golful Spruce, portul Orange. Aceşti peşti morţi constituie un fenomen neobişnuit, întrucât afară este cald, conform oamenilor care locuiesc de-a lungul golfului (…) Unii spun că este cel mai ciudat fenomen de peşti morţi pe care l-au văzut vreodată, cu mii de peşti fără suflare aliniaţi de-a lungul golfului (…) Localnicii n-au putut dormi noaptea din cauza mirosului groaznic degajat de aceşti peşti morţi.”

Broaşte ţestoase: o ştire din martie 2014 (de pe site-ul The Hindu.com) ne spune că peste 800 de ţestoase au murit pe plaja unui stat din India.

Broaşte: Site-ul irlandez Leinster Leader ne anunţă că sute de broaşte au murit în lacul Curragh din Irlanda; broaştele aveau pielea crăpată în jurul gâtului şi aveau pielea uscată.

Scoici: pe 16 martie 2014, CTV News scrie despre moartea a milioane de scoici de-a lungul coastelor vestice ale Canadei, de vină fiind (spun specialiştii) „apele acide”.

Raţe: în martie 2014, sute de raţe au fost găsite moarte pe lacul Erie şi pe lacul Ontario din SUA, scrie site-ul wivb4.com. Specialiştii cred că de vină ar fi „vremea friguroasă.”

Stele de mare: în octombrie 2013, pe coasta peninsulei Kamchatka (Rusia) s-a constatat „moartea în masă” a stelelor de mare, din cauza „furtunilor”, scrie site-ul rusesc Today.kz.

Aş putea să vă plictisesc cu sute de ştiri de genul acesta care au avut loc în ultimii ani. Totuşi, nu trebuie să pierdem din vedere esenţa: e clar că celelalte vieţuitoare ale planetei noastre suferă şi trec prin transformări majore, având parte de procese masive de „moarte în masă”. Din ce cauză? Schimbările climatice? Sau nişte forţe necunoscute le tulbură vieţile obişnuite?


Lasă un comentariu