Pe 14 noiembrie 2016 are loc o nouă „Super Lună”, cea mai strălucitoare şi mai mare din ultimii 70 de ani! Să ne aşteptăm la cutremure!?


super-lunaCei pasionaţi de astronomie vor fi înnebuniţi de un eveniment astronomic aproape unic în viaţă, care va avea loc pe 14 noiembrie 2016: o „Super Lună”, cea mai strălucitoare în ultimii 70 de ani! În plus de aceasta, Luna va fi şi cea mai apropiată de Pământ în viitorii 18 ani, următoarea dată când va avea loc un eveniment asemănător fiind 25 noiembrie 2034.

Cum are loc fenomenul Super Lunii? Totul ţine de natura eliptică a orbitei Lunii. Atunci când Luna se află la cel mai apropiat punct față de noi, acest lucru este cunoscut sub numele de perigeu, iar când acesta se află la cel mai îndepărtat punct, fenomenul se numeşte apogeu. Când Soarele, Luna și Pământul se află aliniate în același timp, acest fenomen este cunoscut în limba engleză ca „syzygy”.

Când fenomenul perigeu-syzygy a sistemului Pământ-Lună-Soare apare, Luna se află pe partea opusă a Pământului, faţă de Soare, şi atunci vom obține o Super Lună.

Din păcate, eu n-aş fi atât de entuziasmat de acest fenomen pentru că ştiu că o „Lună plină” atât de aproape de Pământ poate produce în lume dezastre naturale, cum ar fi cutremurele (vedeţi articolul Vine “Luna Neagră” în noaptea aceasta! 3 mari cutremure din România s-au produs foarte aproape de Luna nouă sau Luna plină!).

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO