Vine „Luna Neagră” în noaptea aceasta! 3 mari cutremure din România s-au produs foarte aproape de Luna nouă sau Luna plină!


luna-neagraÎntr-un articol scris acum 5 ani – Luna este responsabilă pentru producerea cutremurelor… Asta da teorie revoluţionară! – vorbeam despre teoria unui om de ştiinţă care crede că Luna joacă un rol foarte important în declanşarea cutremurelor. Acest om de ştiinţă este Geoff Chester, astronom şi ofiţer în afaceri publice al Observatorului Marinei Americane din Washington, care spune următoarele: “Aceeaşi forţă care produce mareele în oceane, produce şi undele din scoarţa terestră”.  Chester mai afirmă că undele din scoarţa terestră sunt subtile, având doar câţiva centrimetri, faţă de valurile de câţiva metri ale oceanelor. Conform teoriei sale, deformarea uşoară a crustei Pământului poate fi suficientă pentru a declanşa un cutremur, asemenea poveştii firului de pai care încovoiază cocoaşa cămilei.

De ce vă spun lucrul acesta? Pentru că s-a făcut o statistică interesantă şi s-a observat că, cel puţin în România, marile cutremure s-au produs în apropierea Lunii noi sau Lunii pline. În noaptea aceasta (30 septembrie spre 1 octombrie 2016) are loc fenomenul cunoscut sub numele de „Luna neagră”, adică a doua Lună nouă care apare în aceeaşi lună calendaristică. Acesta nu e un fenomen foarte des întâlnit şi apare o dată la 3 ani. „Luna neagră” e opus „Lunii albastre”, un fenomen care apare atunci când există o a doua Lună Plină într-o aceeași lună calendaristică.

Dacă vreţi să vă uitaţi pe cer, n-o să vedeţi mare lucru: Luna fiind „nouă” nu va apărea ca fiind vizibilă. În locul unde se va afla pe cer, va fi doar „foarte întuneric”, și nu se va vedea nicio stea.

Dar, haideţi să revenim la presupusa legătură dintre cutremure şi fazele Lunii.

1) Cel mai puternic cutremur din România (circa 8 grade pe scara Richter – s-a produs pe 26 octombrie 1802). El a ținut 2 minute și de 30 de secunde; în București, multe clădiri au căzut. Iată o mărturie de atunci: „„În zioa de Vinerea Mare, la leat 1802, octomvrie 14, la 7 ceasuri de zi, s-au cutremurat pământul foarte tare. Aici în București s-au ruptu și turnul cel înalt Colțea, care era podoaba orașului, iar din casele boerești și din cele de obște prea puține au scăpat zdravene. În multe locuri s-au desfăcut pământul, eșind nisip și apă. Și a doa zi, iarăș s-au cutremurat, dar nu așa tari, la 3 ciasuri den zi”.

Ei bine, acest cutremur s-a produs la Luna nouă, ca să fim mai exact, la 1,52% Lună nouă.

2) Cutremurul din 4 martie 1977 – de 7,2 grade pe scara Richter – a făcut peste 1.500 de morţi, mii de clădiri fiind distruse. El s-a produs când Lună plină era în proporţie de 99%.

3) Cutremurul din 10 noiembrie 1940, de 7,4 grade pe scara Richter. Au murit circa 1.000 de oameni la el şi s-a produs cu doar 4 zile înainte de Luna plină, când Luna era la „83% Lună plină”, în timp ce cutremurul din 1977 s-a produs cu zi înainte de Luna plină, când Luna era la „99% Lună plină”.

Toate aceste lucruri nu pot fi doar o simplă coincidenţă… de aceea, când apare fenomenul de „Lună plină” sau „Lună nouă”, ar trebui întotdeauna să stăm cu frica în sân…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO