Am văzut o stea la fel de strălucitoare ca planeta Venus! Şi de data aceasta nu e Venus, căci e situată în nord-est!


stea stralucitoareAcum 3 săptămâni puneam acest articol „De ce planeta Venus străluceşte atât de tare în ultima perioadă? Unii spun că nu e Venus, ci un corp ceresc misterios şi necunoscut!” în care mă întrebam care e misterul prin care planeta Venus străluceşte neobişnuit de puternic. Site-ul NBC ne spune că Venus e atât de strălucitor în perioada aceasta trece printr-o fază, exact ca fazele Lunii.

Bun…să spunem că aceea era planeta Venus şi strălucea foarte tare pentru că trecea prin nu ştiu ce fază. Dar, unde apare planeta Venus? Întrucât ea este aproape de Soare, fiind situată de fapt între Soare şi Pământ, e logic ca ea să apară în apropierea Soarelui, adică la apusul şi la răsăritul Soarelui. Această lecţie de astronomie elementară o putem găsi pe site-ul www.universetoday.com într-un articol intitulat „Cum putem să găsim planeta Venus pe cer”. Citez din articol:

„Orbita lui Venus e mai apropiată de Soare decât de Pământ, aşa că putem găsi uşor pe cer această planetă; ea va fi destul de aproape de Soare. Venus-ul orbitează Soarele mai repede decât Pământul, aşa că va apărea pe cer seara la apus sau dimineaţa la răsărit”.

Aşadar, e clar. Venus-ul îl găsim seara la vest sau dimineaţa la est. Poza de acum 3 săptămâni din articolul „De ce planeta Venus străluceşte atât de tare în ultima perioadă?” a fost luată spre vest la apusul Soarelui. Deci, erau şanse mari să fie Venus. Totuşi, în seara aceasta, 1 decembrie 2013, în jurul orei 20, am mai observat o stea la fel de mare şi strălucitoare…dar care era poziţionată în nord-est! Deci, nu putea fi Venus! Aia ce stea o mai fi!? O fi vorba de un satelit artificial care se roteşte în jurul Pământului? Sau dacă e o stea cunoscută (încă nu am identificat-o), de ce străluceşte ea atât de puternic? De ce unele stele/planete se remarcă în ultima perioadă printr-o strălucire foarte mare?


Lasă un comentariu