Home Istorie si Civilizatii Arheologii au pătruns într-un străvechi craniu uman şi au observat “ceva ce...
Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Arheologii au pătruns într-un străvechi craniu uman şi au observat “ceva ce nu au mai văzut niciodată până atunci”!

2546

creier 2500 aniArheologii efectuau săpături la Universitatea din York, atunci când au dat peste un craniu la locul de excavare, scrie site-ul The Blaze. Deși descoperirea în sine a fost una interesantă, ceea ce au văzut în interiorul craniului după curățare a fost de-a dreptul surprinzător!

“M-am uitat prin gaura de la baza craniului pentru a investiga și, spre surprinderea mea, am văzut o cantitate de material spongios galben strălucitor. N-am mai văzut aşa ceva niciodată până acum”, a declarat Rachel Cubitt, responsabil cu proiecte de colectare la York Archaeological Trust.

Echipa a primit confirmarea în plus că materia creierului era încă în interiorul craniului și apoi a decis să-l elimine pentru analize suplimentare. Creierul a fost datat ca fiind de aproximativ 2.600 de ani vechime și probabil că aparţinea unui bărbat cu vârsta cuprinsă între 26 şi 45 de ani, aflăm dintr-un comunicat de presă din partea organizației, care l-a numit drept “cel mai vechi creier din Marea Britanie.”

Oamenii de ştiinţă cred că creierul a fost foarte bine conservat, deoarece a fost luat din organism foarte repede, după ce persoana a fost ucisă. Apoi a fost îngropat în noroi, unde oxigenul nu a putut ajunge la el. Creierul în sine are unele elemente de degradare, dar echipa a spus multe caracteristici sunt încă păstrate. Cercetătorii cred că omul a fost lovit în cap înainte de a fi omorât.

Desi rare, aceasta nu este prima dată când un creier uman vechi de mii de ani a fost găsit. În urmă cu câţiva ani, a fost descoperit un creier cu o vechime de 4.000 de ani, care a fost mai întâi fiert. Cercetătorii mai au, de asemenea, creierul conservat al unui copil incaş, cu o vechime de 500 de ani.

Orgoni Crystal

 

Pentru a putea citi articolul, va rugam dezactivati adblocker-ul pentru acest site! Va multumim!