Arheologii au pătruns într-un străvechi craniu uman şi au observat „ceva ce nu au mai văzut niciodată până atunci”!

  •  
  •  
  •  
  •  

creier 2500 aniArheologii efectuau săpături la Universitatea din York, atunci când au dat peste un craniu la locul de excavare, scrie site-ul The Blaze. Deși descoperirea în sine a fost una interesantă, ceea ce au văzut în interiorul craniului după curățare a fost de-a dreptul surprinzător!

„M-am uitat prin gaura de la baza craniului pentru a investiga și, spre surprinderea mea, am văzut o cantitate de material spongios galben strălucitor. N-am mai văzut aşa ceva niciodată până acum”, a declarat Rachel Cubitt, responsabil cu proiecte de colectare la York Archaeological Trust.

Echipa a primit confirmarea în plus că materia creierului era încă în interiorul craniului și apoi a decis să-l elimine pentru analize suplimentare. Creierul a fost datat ca fiind de aproximativ 2.600 de ani vechime și probabil că aparţinea unui bărbat cu vârsta cuprinsă între 26 şi 45 de ani, aflăm dintr-un comunicat de presă din partea organizației, care l-a numit drept „cel mai vechi creier din Marea Britanie.”

Oamenii de ştiinţă cred că creierul a fost foarte bine conservat, deoarece a fost luat din organism foarte repede, după ce persoana a fost ucisă. Apoi a fost îngropat în noroi, unde oxigenul nu a putut ajunge la el. Creierul în sine are unele elemente de degradare, dar echipa a spus multe caracteristici sunt încă păstrate. Cercetătorii cred că omul a fost lovit în cap înainte de a fi omorât.

Desi rare, aceasta nu este prima dată când un creier uman vechi de mii de ani a fost găsit. În urmă cu câţiva ani, a fost descoperit un creier cu o vechime de 4.000 de ani, care a fost mai întâi fiert. Cercetătorii mai au, de asemenea, creierul conservat al unui copil incaş, cu o vechime de 500 de ani.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

Adblock Detectat

Intretinerea acestui site este una costisitoare. Singurele venituri care ne sustin activitatea sunt din publicitatea on-line. Browserul dvs. are instalat un ad-blocker care nu permite afisarea acestora. Pentru citirea articolului, va rugam sa dezactivati modulul Adblock (whitelist / Pause on this site). Va multumim pentru intelegere!

Refresh Page