Veste bună: doi ingineri au descoperit o cale prin care orice navă extraterestră poate fi detectată la intrarea în atmosfera Pământului!


nava extraterestraDetectarea navelor spaţiale extraterestre este posibilă dacă acestea intră în atmosfera Pământului la viteza luminii sau la viteze extrem de mari. Această nouă descoperire vine din partea a doi ingineri din California.

Inginerul Steven Wilkinson și colegul său Ulvi Yurtsever au identificat o cale prin care se poate detecta orice navă aflată în apropierea Pământului, în cazul în care ele se deplasează cu viteza luminii. Poate că nu ne vom întâlni cu aceste cazuri de călătorie interstelară prea curând, dar avem o cale de a le simți prezența lor, în cazul în care o astfel de posibilitate apare în viitorul apropiat. Conform analizei lor, orice navă care călătoreşte la fel de repede ca şi lumina, ar lăsa căi luminoase distincte, permițându-ne să știm de prezența lor, folosind calcule precise.

Acest lucru este posibil datorită prezenței radiaţiei cosmice de fond (RCF) în spațiu și a interacțiunii dintre un obiect rapid şi radiaţia cosmică de fond. RCF este lumina rămasă de la Universul aflat în formare. Lumina se răspândeşte în întreg spaţiul, întrucât Universul se expansionează. O navă care călătoreşte foarte repede ar schimba RCF, care poate fi detectată cu ajutorul tehnologiilor actuale. Cei 2 cercetători au identificat o modalitate de a masura aceste schimbări cu ajutorul semnăturilor de lumină nou create. De fapt, diferențele de temperatură și de intensitate a interacțiunii ar fi ușor observabile cu ajutorul anumitor instrumente.

Acest lucru arată bine în teorie până acum. Dar inginerii cred totuşi că ar fi imposibil pentru navele spaţiale să călătorească la fel de repede (sau aproape la fel de repede) ca lumina. Interacțiunea dintre asemenea nave spațiale cu RCF ar produce o piedică care ar încetini viteza de deplasare a navelor. Deci, în esență, noi avem tehnologia pentru a detecta navele spațiale care călătoresc cu viteza luminii, dar ele nu ar fi fi în măsură să călătorească atât de repede. Dar interacțiunea cu RCF nu ar fi singura problemă a navelor spațiale extraterestre; spaţiul cosmic este plin de obiecte cosmice, care ar putea fi lovite oricând de o navă spaţială extraterestră ce călătoreşte extrem de repede.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO