Poveste incredibilă de pe mări: cum mai mulţi marinari englezi au fost salvaţi ca urmare a fenomenului parapsihologic de dedublare


Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free) + prelucrare proprie

Acest articol a fost preluat din cartea lui Ernest Bozenes – „Les phenomenes de bilocation”. Că îl credeţi sau nu, rămâne la latitudinea voastră.

Era în luna martie 1882, în Atlanticul de Nord. Cargoul englez Swalow, comandat de căpitanul Blackman, navighează în apropiere de Terra Nova. Secundul căpitanului, Robert Bruce, calcula punctul în care se află nava. Când a terminat, prin peretele de lemn ce îi desparte îl strigă pe căpitanul Blackman. Dar, întrucât superiorul lui nu mai răspundea, el intră în cabină și se opri stupefiat. În spatele mesei unde stă de obicei căpitanul Blackman, un bărbat necunoscut este așezat. Era un bărbat solid, blond, cu ochii de culoare foarte deschisă şi care purta un costum de marinar.

Secundul Bruce îl întrebă cine e, dar necunoscutul doar privi, stătea nemişcat şi surâdea. Atunci, secundul urcă pe punte, îl găsi pe căpitan și îi explică ce se întâmplă. Căpitanul Blackman nu-i veni să creadă că un pasager clandestin putea fi pe vasul său. Cei doi coborâră și pătrund în cabină. Dar aceasta e goală… Unde dispăru necunoscutul?

În loc de necunoscut, ei găsiră o tăbliță de ardezie (ce era folosită pentru calcule) şi unde era scrisă următoarea frază: „Îndreptați-vă spre nord-vest!“ Scrisul le era necunoscut…

Căpitanul dădu ordin să se cerceteze minuțios vasul. Timp de două ore marinarii scotocesc nava de sus în jos, fără să găsească nicio urmă a necunoscutului întâlnit de Robert Bruce. Atunci, căpitanul hotărî ca fiecare om de pe vas să scrie câteva rânduri, ca probă, pentru a fi comparat cu fraza necunoscută. Dar, după ce toată lumea s-a executat, căpitanul şi-a dat seama că scrisul care figura pe tăbliță nu corespundea cu cel al vreunui membru al echipajului…

Căpitanul Blackman, fiind însă superstiţios, se hotărî să asculte scrisul misterios şi se îndreptă spre nord-vest. Și, astfel, cargoul își schimbă ruta.

Şi, după câteva ore, către ora 4 după-amiaza, un marinar zărește ceva la orizont: o navă engleză este prinsă în ghețuri. Se observară oameni care-și agitară brațele. Căpitanul lăsă șalupele la apă și este adus la bordul vasului tot echipajul navei în pericol. Unul câte unul, oamenii înghețați și epuizați urcă scara de frânghie, întâmpinați de căpitanul Blackman și de secundul său. Naufragiaţii povesteau că veneau din Quebec şi se îndreptau către Liverpool, când vasul le-a fost imobilizat de ghețuri. Asta se întâmpla în urmă cu o săptămână, iar situația lor deveni disperată… Noroc că au fost salvaţi!

Dar, deodată adjunctul Robert Bruce rămase stană de piatră. În faţa sa văzu un bărbat solid, blond, cu ochii de culoare deschisă – era cel pe care l-a văzut în cabina căpitanului, cu câteva ore mai înainte! Era chiar el!

Bărbatul blond îi povesti adjunctului: „În dimineața asta dormeam și am avut un vis curios. Am visat că eram la bordul unui cargo englez ca al dvs. și că întâlneam un bărbat, care vă semăna bine de altfel… Mă aflam într-o cabină, așezat în fața unei mese. Și apoi, bărbatul a plecat. Atunci am luat o cretă și am scris un mesaj pe tăbliță. Îmi amintesc ce am scris: „Îndreptați-vă spre nord-vest!“. Apoi m-am trezit și le-am spus celorlalți: „Azi vom fi salvați!“. Le-am povestit visul și ei m-au luat în derâdere. Dar când v-au văzut apărând la ora patru, erau cam uluiți. Dar și eu eram…”

Robert Bruce l-a ascultat pe marinar fără să-l întrerupă. Apoi, l-a dus pe blond în cabină, arătându-i scrisul „Îndreptaţi-vă spre nord-vest!”. Blondul păli: „Dar, este mesajul meu… Nu, nu e posibil!”

Ce se întâmplase, de fapt? Parapsihologii vorbesc de fenomenul de „dedublare”. Fraza scrisă din povestea de mai sus este, de fapt, de o importanță capitală. Ea dovedește că dublul posedă o realitate materială, și că nu este o simplă imagine virtuală. Este capabil să dovedească o anumită forță și să acționeze asupra obiectelor…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock