Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Iranul a fost terorizat de un OZN misterios ce a putut opri comunicaţiile radio! Cum s-a terminat până la urmă?

 • 19
 •  
 •  
 •  
  19
  Shares

blank
Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Următorul incident a avut loc în noaptea de 18 spre 19 septembrie 1976. Către orele 11 seara, turnul de control al aeroportului din Teheran primeşte mai multe apeluri care semnalează un ciudat obiect luminos, nemişcat pe cer deasupra cartierului rezidenţial Shemiran, în partea de nord a capitalei. Obiectul era un dreptunghi, la extremităţile căruia pulsau lumini alb-albăstrui. În mijlocul obiectului, o luminiţă roşie descria un cerc.

Este alertat generalul Youssefi, numărul 3 al Forţelor Aeriene Iraniene. Acesta iese pe balcon şi vede un obiect analog cu o stea, dar mult mai mare şi mai strălucitor, şi ordonă trimiterea în cercetare a unui avion cu reacţie Phantom F-4. Când F-4 ajunge la 45 km de obiect, instrumentele sale de zbor şi toate mijloacele de comunicaţie (radio şi interfon) încetează brusc să mai funcţioneze. Pilotul opreşte interceptarea şi se îndreaptă către bază. Echipajul constată atunci că instrumentele şi comunicaţiile redevin operaţionale.

Un al doilea F-4 este trimis în misiune de generalul Youssefi. F-4 se apropie de OZN cu o viteză relativă de 280 km/oră. Când ajunge la 45 km de acesta, OZN-ul accelerează şi se menţine la distanţa constantă de 45 km de F-4. Deodată, din OZN iese un obiect strălucitor, cu un diametru aparent pe jumătate sau o treime din cel al Lunii, şi se îndreaptă rapid spre F-4. Pilotul se pregăteşte să tragă o rachetă Sidewinder asupra obiectului, dar în acel moment tabloul de comandă a tirului şi mijloacele de comunicaţie (radio şi interfon) devin inoperante. El efectuează prompt un viraj şi un picaj, dar obiectul îşi schimbă direcţia şi urmăreşte avionul de la o distanţă de circa 6 km.

Până la urmă, obiectul se întoarce la OZN-ul din care ieşise. La scurt timp după aceea, un alt obiect iese din OZN şi se îndreaptă către sol pe verticală. Echipajul lui F-4 se aşteaptă să-l vadă explodând, dar obiectul pare să se aşeze lin pe sol şi răspândeşte o lumină foarte vie pe o arie cu un diametru de 2-3 km.

Un avion civil şi-a pierdut de asemenea capacitatea comunicaţiilor când a traversat această zonă. În timpul zilei, echipajul este dus cu elicopterul la locul în care, aparent, aterizaze obiectul, un lac secat, însă nu se descoperă nicio urmă.


 • 19
 •  
 •  
 •  
  19
  Shares
Reclame
Orgoni Crystal