O poartă stelară pe Lună!? Iată ce-a putut fotografia nava spaţială Apollo 17…


Apollo 17 este a unsprezecea navă spațială lansată de SUA în Cosmos. Ea fiind ultima navă lansată spre lună cu echipaj, care a făcut parte din programul Apollo. Misiunea a fost lansată în decembrie 1972. Pe Lună au aselenizat astronauţii Cernan și Schmitt, împreună cu vehiculul selenar „Challenger“, în apropiere de Montes Taurus în Marea Serenitatis. În apropiere de locul de aselenizare ei au efectuat operațiunile planificate ca măsurarea temperaturii, profile gravimetrice, numărare de meteoriți, măsurători a electricității solului, măsurători a atmosferei, a radiațiilor cosmice, a mișcărilor seismice și au luat eșantioane din rocile selenare.

De pe site-ul NASA, avem o fotografie în rezoluţie mare de la misiunea Apollo 17 (o puteţi vedea aici: eol.jsc.nasa.gov). Undeva spre centru-stânga imaginii, observăm o chestie ciudată: un fel de „poartă stelară” albastră, la fel ca în filmul SF „Stargate”.

Fotografia a fost luată de pe modulul lunar care a aselenizat în 1972. A fotografiat Apollo 17 o „poartă stelară” sau totul e doar o anomalie ciudată surprinsă de camera foto?

Paz Wells este un bărbat care pretinde că în 1974 a fost transportat instantaneu de pe Terra pe Ganymede, satelitul lui Jupiter, prin intermediul unei porţi stelare.

Oricum, Apollo 17 a mai realizat o serie de fotografii misterioase, ca cea în care a surprins prin ceaţă o „piramidă lunară” (vedeţi articolul – Misiunea NASA Apollo 17 a fotografiat “prin ceaţă” o piramidă pe Lună! Încă o dovadă că pe Lună au ajuns odată civilizaţii avansate terestre sau extraterestre!).

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO