„Viermele gigantic Shamir” – un instrument biblic avansat, cu ajutorul căruia se sfărâmau stânci, construindu-se astfel „Templul lui Dumnezeu”


Conform Talmud-ului şi a legendelor populare, regele biblic Solomon a decis să construiască templul din Ierusalim. Însă, pentru asta avea nevoie de un ajutor pentru a scoate pietre întregi din carieră. Știa că există o singură cale: undeva în regatul său era un vierme gigant, pe nume Shamir, care distrugea pietrele. Se spune că acest monstru a fost creat chiar la începutul timpurilor, în timpul celor șase zile ale Creației, în care lumina și întunericul au fost separate și primii copaci au fost plantați.

Unii spun că Shamir mânca pietre la micul dejun; mesteca prin granitul cel mai dur, făcând pasaje ca găurile din brânza elvețiană. Alţii zic că monstrul putea tăia stâncile doar cu privirea: o privire asemănătoare unui laser care tăia metalul solid.

Aşadar, regele Solomon avea nevoie de Shamir. Talmud-ul spune că, având ajutorul lui Ashmedai, cel mai mare demon din lume, Solomon a reuşit să pună mâna pe Shamir, pentru a construi „templul lui Dumnezeu”.

Conform tradiției ebraice, așa a fost construit primul templu. Supravegheat de Solomon, „regele lumii”, acompaniat de Ashmedai, „regele demonilor”, viermele gigantic şerpuia și mânca din fiecare stâncă. După ani de șerpuire prin granit, templul lui Solomon era complet.

De ce a venit Talmudul cu o poveste atât de incredibilă? Se poate ca rabinii să fi crezut cu adevărat că templul a fost construit într-o manieră atât de fantastică? Să fi fost vorba, de fapt, de un imens sfredelitor mecanic, folosit de o civilizaţie avansată necunoscută?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock