Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Poate fi dezvăluit misterul Coranului?

132

CoranO inscripţie veche de aproape 1300 de ani, descoperită pe un bloc de piatră din Arabia Saudită, poate rezolva unul dintre cele mai mari mistere legate de Cartea Sfântă a Islamului, acela legat de faptul că versetele nu conţin niciun semn diacritic.

Semnele diactrice pot face distincţie între pronunţii şi, de cele mai multe ori, pot schimbă radical sensul cuvintelor. Poate de aceea exista şi astăzi atât de multe controverse legate de interpretarea Coranului.

„În numele lui Allah/ eu, Zuhayr, am scris acestea la timpul morţii lui Umar/ anul patru/ şi douăzeci”, este traducerea textului sculptat în piatră, care precede orice copie cunoscută a Coranului. Textul conţine diacritice, ceea ce, în opinia lui Ali ibn Ibrahim Ghabban, arheologul care a făcut importantă descoperire, are o importanţă imensă în descifrarea misterelor legate de modul de scriere de la acea dată.

„Dacă în Coran au existat diacritice sau nu, reprezintă un fapt de importanţă majoră, şi asta pentru ca musulmanii din Occident considera că pot modifica astfel de semne de scriere, fapt ce vine în contradicţie cu regulile stricte ale musulmanilor tradiţionali care consideră că textele vin direct de la Allah şi nu pot fi modificate. Descoperirea arată că sistemul diacriticelor există înaintea primelor copii cunoscute ale Coranului, copii care datează din perioada 652-680 d.Hr”, afirmă Robert Hoyland, profesor la Universitatea St. Andrews din Scoţia.

Ali ibn Ibrahim Ghabban considera că primii adepţi ai lui Mahomed au scos diacriticele din text pentru a lăsa impresia că Profetul se adresează tuturor triburilor arabe în dialectul fiecăruia. „În acest caz, învăţaţii occidentali nu au nicio scuză pentru modificările ulterioare aduse versetelor”, subliniază şi Robert Hoyland.

Conform datelor înscrise în inscripţia străveche, dată la care ea a fost făcută este anul 644 d.Hr.. O tradiţie orală musulmană spune că un soldat persan l-ar fi înjunghiat pe Umar, bărbatul menţionat în text, pentru că ar fi predicat într-o moschee. Martorul acestei execuţii nu ar fi fost altul decât Zuhayr, cel al cărui nume se regăseşte, de asemenea, în străveche inscripţie.

Orgoni Crystal