Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Misteriosul păr de inger şi incredibilul caz din Anglia

366

par de ingerPărul de înger este un fenomen uluitor care, până în momentul de faţă, nu a putut fi explicat satisfăcător. Este o încântare să-l zăreşti, fiind alcătuit din fire mătăsoase care plouă pe pământ şi arată superb pe fundalul cerului albastru fără nori. Dar e de-ajuns să întindeţi mâna ca să-l atingeţi şi va dispărea aproape instantaneu, sub ochii voştri.

În 1741, un colţişor din ţinutul Hampshire din Anglia a devenit vestit pentru o ceaţă de funigei care a durat câteva ore. Locuitorii din trei oraşe mici – Bradley, Selbourne şi Alresford – au văzut ploaia splendidă. Un martor a relatat patru ani mai târziu într-o scrisoare uimitorul eveniment:

„Pe măsură ce dimineaţa înainta, soarele era tot mai cald şi mai strălucitor, iar ziua a devenit una dintre cele mai frumoase, aşa cum nu există în niciun alt anotimp decât toamna: fără nor, calmă, senină şi demnă chiar de sudul Franţei.

Cam pe la ora nouă dimineaţa, o apariţie foarte stranie ne-a captat atenţia – o ploaie de pânze de păianjen care cădeau din regiunile foarte înalte şi au continuat să cadă neîntrerupt până la sfârşitul zilei. Aceste pânze nu erau fire simple care pluteau în aer în toate direcţiile, ci fulgi sau ghemotoace perfecte; unele aveau cam un inch [2,5 cm] lăţime şi cinci sau şase inchi [13-15 cm] lungime şi cădeau cu o viteză care îndreptăţea presupunerea că erau cu mult mai grele decât aerul.

Oriunde ţi-ai fi întors privirile, vedeai aceiaşi fulgi proaspeţi care continuau să cadă fără întrerupere, sclipind ca stelele atunci când se orientau spre soare … O astfel de ploaie nu a mai fost observată niciodată, nici înainte, nici după acest eveniment; dar în acea zi, fulgii atârnau în copaci şi în tufişuri şi erau atât de deşi, încât dacă ai fi vrut şi ai fi fost suficient de harnic, ai fi putut strânge un coş plin.”

Această relatare este una dintre cele mai cunoscute povestiri despre ploaia de păr de înger, dar nu este vorba în niciun caz despre un incident izolat. De atunci s-au mai semnalat astfel de întâmplări stranii şi în alte părţi ale lumii, dar cele mai multe s-au înregistrat în America de Nord, Australia, Noua Zeelandă şi Europa Occidentală.

Citiţi pe larg despre întregul fenomen în următorul articol: http://www.almeea.com/parul-de-inger-cazut-din-cer-un-mare-mister-al-lumii/

Orgoni Crystal