Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Într-o carte din 1968, un autor SF face nişte predicţii uluitoare pentru anul 2010, care chiar s-au întâmplat! El îl indică chiar pe fostul preşedinte Obama! Cum de-a reuşit?


Mulţi au făcut predicţii, dar nu toate predicţiile chiar s-au întâmplat. Dar, în cazul discutat în acest articol, previziunile au fost uluitoare. Despre ce e vorba? Despre o carte scrisă în 1968 de John Brunner şi care se numeşte „Stand On Zanzibar”. În ea se vorbeşte despre cum va fi viaţa în 2010, deci peste 42 de ani. Este o operă SF, dar, după ce-o veţi citi-o, veţi găsi nişte similarităţi incredibile cu viaţa din zilele noastre. Iată câteva din predicţiile uluitoare ale lui Brunner:

1) Monedă unică europeană. În cartea din 1968, Europa stabileşte o uniune monetară. Vă reamintesc că moneda unică europeană (euro) a fost stabilit prin tratatul de la Maastricht în 1992 şi implementată din 2002.

2) Muzica de dans electronică. Brunner a prezis că muzica electronică va domina radiourile în 2010. Nu e departe de adevăr.

3) Ţigările vor începe să decadă. În carte, autorul prezice că în 2010, tutunul va avea un declin semnificativ. Are dreptate. În 1968, ţigările se promovau oriunde; astăzi, e interzisă orice fel de reclamă la ele şi, în plus, peste tot, există avertismente că „tutunul dăunează grav sănătăţii”.

4) Marijuana va deveni din ce în ce mai legală. Marijuana era considerată în 1968 drog de risc maxim şi era interzisă sub orice formă. Astăzi, din ce în ce mai multe state încep să o legalizeze, pentru uz medicinal.

5) Oraşul Detroit va fi în ruine. Brunner a preconizat că peste 40 de ani, oraşul american Detroit (oraşul său natal) va deveni o ruină. A avut dreptate. Anul trecut, Detroit-ul şi-a anunţat falimentul, iar populaţia sa descreşte în ritmuri ameţitoare.

6) Vizualizarea chipurilor pe ecran. Cartea SF spune că în 2010 oamenii vor putea să se vadă pe ecranele telefoanelor. Vă sună familiar?

7) Performanţe se*uale maxime cu ajutorul pastilelor. Brunner a preconizat că în 2010 bărbaţii vor folosi masiv pastile pentru erecţii îmbunătăţite. Astăzi, se foloseşte Viagra.

8 ) Cresc numărul de relaţii dintre homose*uali şi les*iene. În 1968, autorul SF spunea că în 2010 vor fi din ce în ce mai multe cupluri de homose*uali şi les*iene. Realitatea actuală arată că nu s-a înşelat!

9) Filme în avioane. Cartea „Stand On Zanzibar” mai preconizează că oamenii vor fi capabili să se uite la filme atunci când vor călători cu avionul. Lucru care se întâmplă în prezent în mod curent.

10) Preşedintele Obomi. Poate cea mai şocantă predicţie e faptul că Brunner a vorbit de faptul că în 2010 va exista preşedinte al Americii o persoană cu numele de Obomi. Extrem de aproape de „Obama”! Uluitor!

 


Lasă un comentariu