Explicaţia celebrului astronom de la Harvard despre „OZN-urile întunecate” observate în ultima vreme deasupra Ucrainei


Imagine: publicdomainpictures.net (Commons Creative – free)

Un studiu publicat pe arxiv.org pe 22 august 2022 (Unidentified aerial phenomena I. Observations of events / arxiv.org ) de către astronomii de la Observatorul Astronomic Principal (MAO) al Academiei Naționale de Științe a Ucrainei, a constatat prezenţa pe cerul Ucrainei a multor obiecte zburătoare neidentificate, care nu sunt avioane sau drone militare. Autorii lucrării descriu două categorii de obiecte: „cosmice” (care sunt obiecte foarte luminoase, mai strălucitoare decât cerul) și „fantome” (obiecte foarte întunecate, care apar negre pe cer), iar unele obiecte observate au viteze considerabile, depăşind de câteva sute de ori viteza sunetului (citiţi mai multe în acest articol: Un studiu ştiinţific interesant despre OZN-uri deasupra Ucrainei în anul 2022: obiecte misterioase care depăşesc de 829 de ori viteza sunetului!).

Acum, astronomul de la Harvard, care vânează extratereștri, Avi Loeb, a analizat lucrarea astronomilor ucrainieni și a găsit o explicație reală pentru observațiile uluitoare, pe care ucrainenii le-au atribuit așa-numitelor OZN-uri-fantomă. Loeb este șeful proiectului Galileo de la Universitatea Harvard, un program care folosește rigoarea științifică pentru a căuta dovezi ale vieții și tehnologiei extraterestre.

Loeb a spus pentru publicaţia „Motherboard” că cerul de deasupra Ucrainei este ultimul loc unde oamenii ar trebui să caute OZN-uri acum: „În știință, încercăm să minimizăm zgomotul, astfel încât să putem capta semnalul și, prin urmare, Ucraina ar fi ultimul loc de pe pământ unde aș căuta fenomene aeriene neidentificate… Nivelul de zgomot este atât de mare”, a spus el.

Ucraina este în război, iar în timpul unui război sunt o mulțime de lucruri care zboară prin cer. Dronele, avioanele, obuzele de artilerie și sateliții ar intra în conflict cu orice observație făcută deasupra cerului. „Este ca și cum ai spune: „Vreau să găsesc stelele care sunt în galaxia Calea Lactee și mă voi uita în timpul zilei”, a spus Loeb.

Aşa cum am spus mai sus, astronomii ucrainieni au identificat „obiecte fantome” (obiecte foarte întunecate, care apar negre pe cer), care ar fi avut 3-12 metri lungime și se mișcau cu viteze de până la 15 km/s, la o distanță de până la 10-12 km. Potrivit lui Loeb, un obiect care se potrivește acestei descrieri ar provoca o perturbare incredibilă a atmosferei. Astfel, energia eliberată de un astfel de obiect ar fi echivalentă cu cantitatea de energie consumată de toată lumea de pe Pământ. În schimb, Loeb consideră că explicația OZN-urilor „fantomă” din Ucraina este ceva comun în timpul războiului: artileria. „Dacă obiectele-fantomă ar fi de 10 ori mai aproape decât s-a sugerat, atunci mișcarea lor unghiulară pe cer corespunde unei viteze fizice de zece ori mai mică (1,5 km/s), iar dimensiunea lor transversală dedusă ar fi de circa 0,3-1,2 metri, ambele caracteristice obuzelor de artilerie”. Atât Rusia, cât și Ucraina au lansat obuze de artilerie în timpul războiului, iar această explicație simplă are sens.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): vice.com


Lasă un comentariu