Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Enigma înfăţişării lui Iisus Hristos: avea Fiul lui Dumnezeu părul lung?

 • 2
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

blankCei mai mulţi dintre oameni presupun că Iisus Hristos avea părul lung. În definitiv, aşa a fost El reprezentat în toate icoanele, tablourile, desenele şi filmele făcute de-a lungul timpului. Doar aşa poate fi văzut Iisus Hristos. Dar a avut El, într-adevăr, părul lung? De fapt, realitatea e următoarea: nimeni nu ştie cum arată Iisus Hristos, întrucât primele Sale reprezentări n-au fost făcute decât după câteva sute de ani de la moartea şi învierea Sa.

În timp ce noi nu putem şti cum arăta Iisus Hristos, ştim însă cum nu arăta El. Nu a fost Iisus cel care l-a inspirat pe apostolul Pavel în a scrie în Biblie următoarele? „Nu vă învaţă oare însăşi firea că necinste este pentru un bărbat să-şi lase părul lung?” (1 Corinteni 11:14). În afară de această regulă privind părul la bărbaţi, Biblia mai conţine câteva dovezi circumstanţiale care presupun că Iisus n-a avut părul lung.

Poate că cea mai puternică evidenţă apare atunci când Iuda îl trădează pe Iisus, care va fi identificat de către soldaţii romani prin sărutul pe obraz pe care-l va da Iuda lui Iisus. De ce trebuia Iuda să facă acest lucru? Pentru că Iisus arăta ca un om obişnuit în zilele Sale, şi astfel soldaţii n-ar fi putut să-L identifice decât printr-un semn.

Pe 4 februarie 2004, într-un articol apărut pe Associated Press şi intitulat „Iisus nu avea părul lung”, antropologul Joe Zias, cel care a studiat sute de schelete găsite în săpăturile arheologice de lângă Ierusalim, a afirmat următoarele: „Evreii din antichitate nu purtau părul lung”. În plus, textele evreieşti îi ridiculizau pe cei care aveau părul lung, ca grecii sau romanii, aşa cum crede expertul de la Universitatea din New York, Lawrence Schiffman.

Aşadar, coroborând cele două lucruri aminte mai sus (trădarea lui Iisus cu un sărut pentru a putea fi indentificat şi faptul că evreii în antichitate nu aveau părul lung), se poate deduce limpede faptul că Iisus Hristos nu avea cum să aibă părul lung.

Că Iisus era un om c-o infăţişare obişnuită, neavând nimic aparte (ca de exemplu, purtarea unui păr lung), se mai poate deduce şi din următoarele evenimente:

– în profeţia lui Isaia despre Hristos, se spune că acesta va avea o înfăţişare obişnuită: „Crescut-a înaintea Lui ca o odraslă, şi ca o rădăcină în pământ uscat; nu avea nici chip, nici frumuseţe, ca să ne uităm la El, şi nicio înfăţişare, ca să ne fie drag.” (Isaia 53:2).

– în Noul Testament există cel puţin două ocazii când Iisus s-a pierdut în mulţime, atunci când duşmanii Săi încercau să-L omoare: „29. Şi sculându-se, L-au scos afară din cetate şi L-au dus pe sprânceana muntelui, pe care era zidită cetatea lor, ca să-L arunce în prăpastie; 30. Iar El, trecând prin mijlocul lor, S-a dus.” (Luca 4:29-30); „Deci au luat pietre ca să arunce asupra Lui. Dar Iisus S-a ferit şi a ieşit din templu şi, trecând prin mijlocul lor, S-a dus.” (Ioan 8-59). Cum a reuşit să scape Iisus din aceste situaţii? Tocmai prin faptul că arăta ca un om obişnuit zilelor Sale şi astfel a reuşit să se piardă cu uşurinţă în rândul mulţimii din jurul Său.


 • 2
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu