Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Oracolul din Shambala şi avertismentul său privind „întunericul galactic”…un fals pus la cale de un site rusesc?

  •  
  •  
  •  
  •  

blankCitesc cu uimire cum mass-media românească a căzut în capcana unui site rusesc. Citesc de pe Ştirile Pro TV care îşi intitulează ştirea în mod apocaliptic: „Întunericul galactic care va cuprinde lumea peste 2 luni. Avertismentul Oracolului din Shambala”. Uau…

„Un calugar tibetan, liderul manastirii Gyandrek, de langa Kailas, a trimis un mesaj catre NASA, in care avertizeaza asupra evenimentelor care vor avea loc de 21 decembrie 2012, data Apocalipsei. Barbatul, supranumit Oracolul din Shambala, ia in serios profetiile mayase care vorbesc despre sfarsitul lumii pe 21 decembrie 2012. Insa el are o alta varianta asupra evenimentelor care vor urma peste numai 2 luni. Calugarul a scris NASA ca pe 21.12.2012 Pamantul si intregul sistem solar va intra intr-o zona galactica “de energie zero”, scrie publicatia ruseasca Info Peregud. „Aceasta este o stare speciala a spatiului, in care nu va exista niciun fel de energie. Va fi intuneric total si liniste. Fara energie electrica si comunicatii. Intunericul va fi insotit de fulgere de lumina, ca un joc de lumini si umbre. Uneori Pamantul se va cutremura. Unele cladiri pot fi distruse”, a scris calugarul.

El mai spune ca aproximativ 10% dintre oameni vor muri sau isi vor pierde mintile, pentru ca nu vor simti pericolul care se apropie. In schimb animele vor presimti apropierea intunericului galactic si se vor refugia sub pamant. Calugarul ofera si sfaturi pentru supravietuire: oamenii sa-si faca rezerve de hrana si apa, sa aiba o sursa de lumina si sa nu iasa afara din casa, sa nu creada nimic din ce vor vedea sau auzi. Cel mai bine ar fi ca locuitorii marilor orase sa caute refugiu la tara si sa ramana acolo pana in primavara. In opinia tibetanului, evenimentele vor dura 2 saptamani, insa efectele vor fi resimtite luni de zile. Iesirea din „zona zero energetica” a fost calculata pentru data de 7 februarie 2013, insa omenirea isi va reveni complet abia in martie. Exista si o parte pozitiva a acestor evenimente dramatice. Oamenii se vor schimba radical si vor deveni mai inclinati spre spiritualitate. Sistemul sanitar si stiinta se vor dezvolta foarte mult.”

Ştirea a fost apoi preluată de întreaga mass-medie românească. Înainte de a arunca „bomba rusă”, poate că dragii noştri ziarişti ar fi trebuit să verifice ştirea înainte de a o publica.

blankÎn primul rând, numele mănăstirii tibetane de lângă muntele Kailash e scris greşit. E vorba de mănăstirea Gyangdrag, nu Gyandrek. Pentru unii o fi acelaşi drac, dar ce-ar fi ca şi străinii să boteze Mănăstirea Putna drept Mănăstirea Putoare? Sau in loc de Mănăstirea Agapia să se spună Mănăstirea Cacachia? Cred că nu ne-ar fi convenit.

În al doilea rând, sursa originală a acestui articol este un obscur site rusesc, pe nume http://earth-chronicles.ru. Am găsit şi articolul original în ruseşte, cu sfaturile privind 2012 ale aşa-zisului „Oracol din Shambala”. Linkul articolului îl găsiţi AICI. Priviţi şi poza uploadată în acel articol, care am pus-o şi eu în stânga. Lumea crede că el e „Oracolul din Shambala”. Total greşit. O găsim pe site-ul www.westminster.com. În această de această poză, mai găsim şi imagini ale unor călugări care meditează…nicio legătură cu „Oracolul din Shambala”.

În al treilea rând, site-ul rusesc nu ne precizează numele călugărului, spunând că e doar lamă la mănăstirea Gyangdrag. Am căutat pe Internet timp de vreo 2 ore, toate datele psoibile despre mănăstirea Gyangdrag. Nici măcar o singură referinţă despre un călugăr care ar face profeţii. Mă gândesc că, dacă ar fi fost celebru, acel călugăr ar fi fost sigur menţionat.

Aşadar, cât de credibilă mai e această ştire??


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu