Acţiuni de 36 de trilioane de dolari (de peste două ori datoria publică a SUA) distruse de uraganul Sandy


Ştirea aceasta de pe CNN mi se pare foarte interesantă (şi-am să vă explic de ce):

Acţiuni şi alte certificate de valoare de trilioane de dolari, şi care erau depozitate într-un seif din Manhattan (New York, SUA) ar fi putut fi distruse de apă din cauza inundaţiilor produse de uraganul Sandy. The Depository Trust & Clearing Corp. (DTCC – firma depozitoare a acestor acţiuni) a declarat că, cel mai probabil, conţinutul seifului său a fost afectat grav de ape, ca urmare a uraganului Sandy. Seiful conţinea certificate de valoare deţinute de mai mulţi clienţi, şi care erau sigilate în plicuri. DTCC oferă servicii de depozitare pentru mai mult de 3,6 milioane de acţiuni, care au o valoare de 36,5 trilioane de dolari, conform site-ului companiei.

P.S. Am mai multe observaţii de făcut pentru această ştire:

1) Nu înţeleg cum un seif de genul acesta, cu valori de 36,5 trilioane de dolari, e atât de bine „sigilat” de exterior încât în el poate pătrunde cu uşurinţă apa şi inunda tot conţinutul.

2) Oameni, buni, e vorba de o sumă absolut fantastică: 36,5 de trilioane de dolari! Nu milioane, nu miliarde, ci trilioane! Datoria totală a Statelor Unite e una imensă puţin peste 15 trilioane de dolari… cu ceea ce se afla în seif se putea acoperi de peste două ori datoria totală americană.

3) Nu ştiu cât din totalul acţiunilor inundate mai poate fi recuperat (deşi directorul lui DTCC, Michael Bodson, îşi asigură clienţii că toate datele de pe calculator sunt intacte), însă eu prevăd că în viitor va izbucni un mare scandal pe această temă. Dacă o parte din acele acţiuni erau investiţii făcute de fondurile de pensii? Dacă pensionarii americani nu vor avea parte de pensiile lor? Ce se va întâmpla cu această ţară?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock