Şeful Twitter aruncă bomba: „Va urma o hiperinflaţie”! Ne putem aştepta la prăbuşirea economică a lumii?


Jack Dorsey, şeful Twitter, scrie într-o postare următoarele (asemenea unui profet): „Hyperinflation is going to change everything. It’s happening”, adică „Hiperinflaţia va schimba totul. Se întâmplă acum”. Şeful Twitter este acuzat că ar face parte, alături de alţi oligarhi tehnocraţi miliardari, dintr-o conspiraţie mondială pentru a pune mâna pe o mare parte din bogăţiile lumii şi, astfel, a controla întreaga planetă.

De unde ştie el că va urma hiperinflaţie? De fapt, ce doreşte să ne spună? Că principalele monede ale lumii (dolarul, euro, lira sterlină etc.) se vor devaloriza masiv, de aici rezultând inflaţie mare (creşterea galopantă a preţurilor) şi, concomitent, scăderea puterii de cumpărare a cetăţenilor lumii. Oricum, după câte se pare, odată cu criza pandemică din 2020-2021, economiile multor lumi par că se prăbuşesc: lanţurile de aprovizionare „se rup”, cresc extrem de mult preţurile la energie şi combustibil, alimentele devin din ce în ce mai greu de găsit şi mai scumpe, guvernele lumii tipăresc din ce în ce mai mulţi bani de hârtie, pentru a-şi acoperi deficitele imense.

Între timp, există tot mai multe zvonuri că undeva în decembrie 2021 se vor prăbuşi bursele lumii, iar în martie 2022 ar urma o adevărată prăbuşire economică… Fac parte toate acestea dintr-un plan bine organizat sau totul e doar manipulare, adică sunt zvonuri false?

Pe de altă parte, vă invit să citiţi un excelent articol intitulat „Lipsurile şi hiperinflaţia vor duce la o mizerie totală”, articol postat pe goldswitzerland.com. Citez din el:

* La sfârșitul ciclurilor economice majore, deficitele se dezvoltă în toate domeniile economiei. Și asta este ceea ce lumea trăiește astăzi la nivel global. Există o lipsă generală de forță de muncă, fie că este vorba de personal de restaurant, șoferi de camioane sau personal medical. Există, de asemenea, lipsuri mari de materii prime, litiu (baterii de mașini electrice), semiconductori, alimente, o mulțime de produse de larg consum, cutii de carton, energie etc. Lista este nesfârșită.

* Totul este, desigur, pus pe seama Covid, dar majoritatea acestor lipsuri se datorează unor probleme structurale. Avem astăzi un sistem global care nu poate face față celor mai mici dezechilibre din lanțul de aprovizionare. Doar o mică componentă care lipsește ar putea schimba istoria.

* Dar, lumea nu este doar vulnerabilă la penuria de bunuri și servicii. „Bombele” ar putea apărea de oriunde. Să enumerăm doar câteva: colapsul dolarului (și a altor valute), prăbușirea bursei, nerambursări ale datoriilor, prăbușirea obligațiunilor, criza de lichiditate (dacă tipărirea banilor se oprește sau nu are efect), inflația care duce la hiperinflație. Există o mare probabilitate ca nu doar una dintre cele de mai sus să se întâmple în următorii câțiva ani, ci toate aceste lucruri.

Hyperinflation is going to change everything. It’s happening.

— jack⚡️ (@jack) October 23, 2021


Lasă un comentariu