Directorii şi alte persoane din interiorul corporaţiilor îşi vând acţiunile într-un ritm ameţitor! Ce ştiu ei şi noi nu!?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

De ce în anul acesta (2021), directorii executivi și acţionarii din interiorul corporațiilor își vând acțiunile, la un ritm mult mai mare decât am văzut vreodată? Știu ei ceva ce noi ceilalți nu știm? Dacă prețurile acțiunilor vor continua să crească, așa cum sugerează mulți din mass-media economică, atunci acești „insideri” care vând masiv acțiuni, ca și cum ziua de mâine nu ar exista, vor pierde niște profituri absolut enorme. Pe de altă parte, dacă în 2022 va avea loc o prăbușire colosală a pieței, atunci 2021 a fost momentul perfect pentru a ieși din această situaţie. Ar putea fi posibil ca mulți dintre bogații lumii să-şi fi ales momentul absolut perfect pentru „a apăsa trăgaciul”?

Potrivit CNBC, directorii executivi și acţionarii din interiorul corporațiilor au vândut acțiuni în valoare de 69 de miliarde de dolari în acest an (2021) şi anul încă nu s-a încheiat. Acesta este un nou record din toate timpurile și este cu 30% mai mare decât anul trecut (2020).

„Directorii executivi și persoane din interiorul corporațiilor au vândut acţiuni record de 69 de miliarde de dolari în 2021, deoarece creșterile iminente ale impozitelor și prețurile ridicate ale acțiunilor îi încurajează pe mulți să obțină profituri. De la Satya Nadella de la Microsoft şi până la Jeff Bezos și Elon Musk, directorii executivi, fondatorii și persoane din interior și-au încasat acțiunile în cel mai mare ritm înregistrat. Vânzările de acţiuni ale persoanelor din interiorul companiilor au crescut cu 30% faţă de 2020, până la 69 de miliarde de dolari, valoarea fiind cu 79% mai mare față de media pe ultimii 10 ani, potrivit InsiderScore/Verity, care exclude vânzările de către marii deținători instituționali.”

Interesant este că acest trend în ritm de crescendo vine exact în momentul în care economia SUA a atins un punct critic de cotitură. SUA (cea mai mare economie a lumii) se află în mijlocul celei mai grave crize a lanțului de aprovizionare din istorie, inflația a atins niveluri nemaivăzute din anii 1970, iar în ultimii doi ani, guvernul federal american a împrumutat și a cheltuit trilioane de dolari pe care nu şi-ar fi putut permite să fie cheltuite în mod normal. În aceeași perioadă, Federal Reserve (banca centrală americană) a pompat trilioane și trilioane de dolari noi în sistemul financiar. S-au luat aceste măsuri într-o încercare disperată de a resuscita economia.

Cei din mass-media economică spun că vânzările cu amănuntul sunt în scădere, deoarece vânzările online sunt în plină expansiune. Dar nu este aşa. Conform aceluiaşi CNBC, vânzările on-line de „Cyber Monday” din America au scăzut cu 1,4% faţă de anul trecut, iar vânzările de Black Friday din magazine au fost şi mai dezastruoase: s-a constatat o scădere de 28% faţă de 2019 (de dinainte de pandemie – vezi CNBC).

Ce spun toate aceste cifre? Că ne îndreptăm spre un dezastru economic?

Surse (traducerea şi adaptarea proprie):

CEOs and insiders sell a record $69 billion of their stock, and the year isn’t over yet / cnbc.com

Black Friday shopping in stores drops 28% from pre-pandemic levels as shoppers spread spending throughout the season / cnbc.com

Cyber Monday online sales drop 1.4% from last year to $10.7 billion, falling for the first time ever / cnbc.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO