Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Steve Quayle, un conspiraţionist celebru, ne anunţă că moneda euro s-a prăbuşit deja neoficial! N-ar fi exclus să aibă dreptate…

120

blankSteve Quayle, un conspiraţionist celebru, a primit un email de la un cititor care îl avertizează că euro deja s-a prăbuşit. Citim din articolul de pe blogul lui Steve Quayle, intitulat “Euro s-a prăbuşit”:

Euro s-a prăbuşit neoficial. Banii lipsesc din Grecia, Spania, Portugalia, Irlanda, Italia, Franţa şi Belgia; elitele germane au început să-şi consolideze bogăţiile lor în diverse active şi metale preţioase. RBS (Royal Bank of Scotland) a dat ordin ca să se închidă două dintre sectoarele lor unde aveau participaţii importante, iar mii de locuri de muncă vor fi pierdute în următoarele zile/săptămâni. Swiss Bank a solicitat investitorilor săi majori de top să investească în moneda elveţiană şi în portofolii diversificate de active.

În 4-6 luni, se va anunţa colapsul oficial. Euro s-a prăbuşit şi nimeni nu a remarcat. Băncile greceşti au pierderi de 3,5 miliarde de euro pe zi, şi nu de 1 miliard de euro, cum s-a raportat (…) Te rog, Steve, anunţă-ţi cititorii şi avertizează-i pentru a-şi retrage banii din conturile de euro şi să-şi păstreze doar banii necesari pentru plata cheltuielilor de zi cu zi (…) Încă o dată repet: euro s-a prăbuşit neoficial.

P.S. Acest email poate fi unul alarmist şi poate puţin fondat. Totuşi, în câteva articole scrise de-a lungul timpului pe acest site speculam despre posibila prăbuşire şi renunţare la euro. De exemplu, în iunie 2011 (https://www.lovendal.ro/wp52/germania-vrea-sa-renunte-la-euro-si-sa-reintroduca-marca-germana-o-noua-conspiratie-a-americii/), scriam precum că au apărut zvonuri că marca germana ar urma să fie reintrodusă în Germania, ţară care ar renunţa la euro. Cum niciodată nu iese fum fără foc, cred într-adevăr că euro nu mai are mult de trăit… Problema e că nu ştiu exact când această monedă va dispărea. Căci, aşa cum am citit într-un articol din 6 iunie din ziarul The Telegraph: “Este clar că în absenţa unei uniuni fiscale, moneda unică este condamnată la pieire pe termen lung”.

P.S.2. Citez o ştire asemănătoare pe portalul finantistii.ro, intitulată “Dispariţia euro, luată deja în calcul la semnarea contractelor de afaceri. Ce monede preferă antreprenorii”: “Pericolul că Grecia să părăsească grupul statelor cu moneda unică a început să se simtă şi în economia României, unde antreprenorii îşi iau măsuri de siguranţă atunci când încheie contracte de afaceri. Avocatul Dinu Petre, partener în cadrul firmei “Cunescu, Balaciu& Asociaţii”, a declarat că patronii au început să includă în înţelegerile de business pe care le semnează clauze de reevaluare a contractelor într-o altă monedă decât euro. Sunt măsuri de siguranţă pe care oamenii de afaceri le iau pentru “a avea spatele acoperit” în cazul în care moneda europeană dispare.” Până la urmă, zvonurile despre dispariţia euro circulă mult prea insistent şi în lumea afacerilor…

Orgoni Crystal